Общественият съвет по отбрана ще заседава днес за първи път

  • 09 април 2013 07:55

  • 702
  • 0
Общественият съвет по отбрана ще заседава днес за първи път
©

Първото заседание на Обществения съвет по отбранителна политика ще се проведе днес в зала "Тържествена" на Централния военен клуб в столицата.

На срещата ще се проведе открит дебат по въпроси, свързани със сигурността и отбраната. В него ще участват над 20 представители на професионални, академични и обществени организации и бизнес сдружения с гражданска и експертна позиция, предаде БНТ.

Предвижда се до края на април да се проведат три отделни тематични дискусии в рамките на Съвета. Първата ще е под името "Модерната политика за сигурност и отбрана в XXI век" и ще е посветена на ролята на армията за гарантирането на сигурността. Втората ще разгледа моделите за кариерно развитие в армията, а третата ще е по въпроси, свързани с иновациите, технологиите и отбранителната индустрия.

В днешната среща ще участват министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за и представители на ръководния състав на министерството. Днес ще стартира и сайт, на който ще се публикува пълна информация за работата на Съвета.

Последвайте канала на

702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини