Марин Райков: Маргарет Тачър преобърна хода на историята

  • 08 април 2013 19:14

  • 1245
  • 1
Марин Райков: Маргарет Тачър преобърна хода на историята
© Булфото

Маргарет Тачър ще остане завинаги в историята като вдъхновяващ лидер на Свободния свят. Това се посочва в разпространено от МВнР съболезнователно писмо, което служебният министър-председател и министър на външните работи Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май е изпратил днес до британския премиер Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. по повод на кончината на баронеса Тачър.

"Лейди Тачър беше сред онези велики личности, които със силната си вяра в демократичните ценности преобърнаха хода на историята и доведоха до падането на Берлинската стена и рухването на комунизма. Това за всички нас от другата страна на Желязната завеса означаваше да бъдем свободни, за което несъмнена заслуга има баронеса Тачър. Тя вярваше силно в правото на всеки да бъде свободен, в правото на всеки да има избор", се казва в писмото на министър-председателя Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, допълват от МВнР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1245 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мен

2013.04.11 | 01:29

1
Този нашия набеден министър председател с всеки ден започва да става все по голям убитак и това е... От анализ на поведението му дори подозирам, че той го осъзнава и някак си извратеняшки му харесва да дълбае дъното.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини