Станишев: Не ламтим за власт, искаме промяна (видео)

  • 04 април 2013 08:16

  • 5560
  • 54
Станишев: Не ламтим за власт, искаме промяна (видео)
© Булфото

Не се отказваме от премахването на плоския данък, обмисляме цялостна реформа в подоходното облагане. Няма да утежняваме данъчното бреме на българина като цяло. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

"Няма да има драма и някакво натоварване, но трябва да има и солидарност от страна на по-богатите българи, особено по време на криза. В началото на следващата седмица ще представим цялостната си платформа и ще има повече яснота. Няма обаче да има репресивни данъчни мерки", добави той.

"Знаете, че по време на управлението на Тройната коалиция събираемостта беше доста по-висока, отколкото при ГЕРБ, където спадна драстично заради контрабандата. Ще върнем швейцарското правило, защото ГЕРБ бъркаха в джоба на бедните и на майките, за да кърпят дупки в бюджета и въпреки това сметката от управлението им е на минус 9 милиарда лева", посочи лидерът на БСП. "Не си правим илюзии, че лесно ще станат нещата, но точно затова предложих, ако спечелим изборите, министър-председател да бъде Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, който е прекрасен специалист. Имаме много ясен план за действие - за първите 100 дни, за първата една година и за целия мандат. Обмисляме да разделим цената на тока на три различни тарифи, за да бъдат облекчени хората в тежко социално положение. Имаме маса други мерки, които обмисляме. Незабавно обаче трябва да бъде спрян рекетът над бизнеса и политическите поръчки, на които бяхме свидетели по времето на ГЕРБ. Рязко ще ограничим монополите, с много здрав контрол от страна на държавата. Ще премахнем изкуствената монополизация, която ГЕРБ въведе чрез създаване на кръг от фирми. Ще възстановим реалната конкуренция. Ако има възможност, ще продължим и строителството на АЕЦ "Белене", посочи лидерът на БСП.

"Важно е хората да не си играят със съдбата си на изборите. Трябва да се запитат искат ли още един мандат да бъдат ограбвани от ГЕРБ, които управляват и в момента, а имат и наглостта да искат втори мандат. БСП показа категорично, че ние не ламтим за власт за себе си, а искаме промяна и справедливост. Това ясно е залегнало в нашата платформа и поведение. Хората трябва да си зададат въпроса кога живяха по-добре и бяха по-спокойни - по време на мандата на Тройната коалиция или по време на мандата на ГЕРБ", каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5560 54

Свързани новини

Коментари 54

Добави коментар
69

2013.04.05 | 20:14

54
Най-добре живях преди 1989 година. Като ученици ходехме на лагер за 2 лв. за две седмици. Била съм в болница - доктора ме обикаля, ядене като в ресторант и т.н. Сега съм на 43 и след 89-та само проблеми. Мечтите ни отидоха на майната си, животът ни ....................... .
kkk

2013.04.05 | 14:13

45
тези времена няма да се върнат затова трябва да се гледа напред
йо

2013.04.05 | 20:04

53
Никога не е било добре при комунизма на БКП/БСП. Повече от 100 години подтиска хората с лъжи и насилие. Всичко при нейното управление е демагогия, много обещания,които не се изпълняват. За да спечели властта обикновено използва всякакви престъпни начини. Обичат лесните пари от наркотици,проституция,корупция,комисионни. Нищо полезно не е направила за страната,дори повече, работила е постоянно срещу нея.

2013.04.04 | 21:14

18
А сега хората се палят от прекрасното управление на Гербарастите!
Фродо

2013.04.04 | 21:14

23
Липсата на коментари по същество означава, че позицията на Станишев е по-интелигентна от тази на ГЕРБ, което автоматично е плюс в негова полза!
eto ti komentar po sacshtestvo

2013.04.05 | 20:04

52
бяха доста време на власт и то когато пара имаше бол инвестиции и т.н Освен да крадат и да си оправят тяхното положение какво "промениха" НИЩО е какво повече искат Да се скриват като щрауси и марш в затвора !!!

2013.04.04 | 21:14

21
Искаш да кажеш : интелигентно да ти го набият! Така ли да го разбирам? :))))
Ицо

2013.04.05 | 20:03

51
Ето някой от най-силните мисли на другарите комунисти; Всички комунисти,под земята!(надпис в мина) Всички луди-на борба за мир!(агиттабло в лудница) Всеки комсомолец-пример за хулиганите(табела в завод) Селянино,изми ли си яйцата(лозунг АПК) Не слагай чужди тела в устата си. Да живее международното положение! Всяка ръка на крак! 25г. народна власт-25г. цирк.(Светлинен надпис над купола на цирка) Повече камани за народа(надпис в каменоломна) С всички сили-пет за четири(петилетката за четири години) Повече кожи за партията(лозунг на кожарска фабрика 9 септември) Съветските болни-най-здравите болни в света! П.П.нагъл,по-нагъл,комунист!!!!
Utopist

2013.04.04 | 21:12

2
Ако пренебрегнем поне за момент "хейта" и пристъпим към анализа ще се очертае следната картина: ГЕРБ наследиха държава с ниска безработица, малки заеми и пълен фискален резерв , а я оставиха с рекордна безработица, големи заеми и празен фискален резерв ?!?! По двете основни "гордости" на Борисов - "магистралите" и "организираната престъпност" се оказва, че БСП е построило повече, а отвличанията, показните убийства и контрабандата не само не са овладени, но и ескалират !!!

2013.04.05 | 20:02

50
ТИ СИ ИЗВРАТЕН БЕ,ЩО НЕ ХОДИШ ДА СЕ ГРУМНЕШ.НО НЕ ПО ТРАДИЦИОННИЯ НАЧИН МИ В ГЪЗА СЪС ЛОВНА ПУШКА.БАХТИ ПЕДАЛИТЕ ЧЕРВЕНИ МИРИЗЛИВИ...

2013.04.05 | 20:02

49
Само факта ,че имаш намерение да строиш АЕЦ БЕЛЕНЕ ,ме изпълва с погнуса.При положение,че в момента АЕЦ КОЗЛОДУЙ работи на половин мощност и има излишен ток, за който няма пазар,той щял да строи нов АЕЦ.Да загроби България с 10 милиарда евра,за да могат другарите да си вземат комисионните.ОТВРАТ И ПОГНУСА!!!!!
Ъпсурд

2013.04.05 | 20:02

48
Абе хора вие мазохисти ли сте?!?! Кой от вас живее в момента по-добре, отколкото преди 4 години?? А кой беше пряко отговорен през това време? Вие луди ли сте да защитавате човек обвиняван от ЦРУ в трафик на амфетамини, пране на пари и контрабанда на горива?! А ако прибавим и поръчковите убийства, скандалите за корупция ала "Мишо Бирата и Сретан Йосич" и гаврите със Сесил Каратанчева образът на завършен престъпник лъсва все по-ясно!!!
Благо Цветанов

2013.04.05 | 20:02

47
12-и май наближава и ще видим, господин Станишев, колко хора вярват на мазната Ви физиономия. Нима не помните, че само преди няколко години 1 милион българи се бяха подписали в знак на несъгласие с вашето управление? Помните, как - такова нещо забравя ли се? Един милион българи Ви бяха подписали оставката, господин Станишев! Не мислите ли, че омръзнахте на народа? Не се ли страхувате, че нещо може да ви се случи?
оптимист

2013.04.05 | 20:01

46
Другаря Станишев и сие нямат наглостта да искат мандат, ти искат само да ни ОПРАВЯТ / за сега не казват къде/
КАКА

2013.04.05 | 14:13

44
до 49 -ъпсурд ти не знаеш кака ама да те светна боко закусва с малки дечица а вечер прави детско порно . това е новото инфо на цру и скоро биволарите ще го пуснат на сересета .малко търпение брато --путин още не е пуснал кинтите има проблем в кипър

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини