Гамизов: Енергийната система ще колабира всеки момент (видео)

  • 04 април 2013 07:23

  • 11908
  • 32
Гамизов: Енергийната система ще колабира всеки момент (видео)
©

Енергийната система ще колабира всеки момент. Въпрос на дни или седмици е това да се случи. Това заяви Стефан Гамизовв сутрешния блок на Нова телевизия.

"Това не значи, че ще има режим на тока. Означава, че НЕК ще се устреми към фактически фалит. Следващото правителство ще трябва да вдига цените на тока или да взема заеми, за да спаси държавната компания. Причина за това са измамите в енергетиката - енергийната мафия, за която говоря отдавна", добави той.

"В момента нещата изглеждат така, като че ли прокуратурата се опитва да потули нещата. Не може за два месеца да бъдат разследвани престъпления, извършвани от повече от 10 години. Вчерашният доклад с резултатите от проверките в енергетиката е само началото на разкриване на огромните злоупотреби. На мен не ми стана ясно дали е образувано предварително производство, или какво. Много сме далече от истината, но и това е някакъв напредък, защото за първи път имаме признание от съдебната система за злоупотребите. В тези измами са замесени международни корпорации. Ако са замесени американски компании, нашата прокуратура трябва да се обърне към ФБР с молба за съдействие. Трябва да бъде замесен и Скотланд ярд, защото в енергийната мафия имам замесен и високопоставен британец. Лошото е, че имаме президент - Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който е директно замесен в част от въпросните неща. Той подкрепя енергийната мафия. Не е ясно и какво ще бъде следващото правителство. Затова се опасявам, че злоупотребите ще продължат да бъдат прикривани", каза още Стефан Гамизов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11908 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар
гого

2013.06.17 | 09:58

32
Това и ние го знаем, какво ще стане...Извадете договорите, и тези който са подложили хората на мизерия доживотен затвор.
анонимен

2013.06.17 | 09:58

31
всичко е лъжа и измама.20год.все едно и също
gogo

2013.06.17 | 09:58

30
Овчаров и Костов, трябва да усетят народната любов.. с камъни!
ttt

2013.06.17 | 08:19

29
Др. Гамизов , не знам от какво разбираш, но явно не е енергетика. Такова нещо като колапс - не може да съществува в която и да е енергийна система/ аз работя доста години в нея/ , така че не говорете за неща от които не разбирате .

2013.04.05 | 22:53

24
Др. ttt НЕК е елемент от комплексната иконимическа система . Не знам зад кое бюро се изживявате като специалист без да сте наясно какъв е съвкупният ефект , докато в това време миньорите остават без работа , повишава се безработицата и се задвижват отрицателни социалноикономически механизми , които на а ви понятни . Кога българите ще спрат да гледат от гледна точка на личната изгода , и ще разберат , че без значение от класите всички се возим на един влак , а той трябва да върви . Гамизов се изразява образно , многократно е казвал , че гаранциите ще се покриват от държавата (ние). Време е народът да си извоюва свободата . А както казват философите - свобода само с кръв се придобива , Докато развяваме знаменца марионетки-отрепки като Райков и Плевнелиев ще ни ползват за експериментални единици .
дидо

2013.04.05 | 22:24

20
хора информирайте се малко повече , ако НЕК фалира държавата трябва да плати 14милиарда лева на марица 1 и марица 3 които са американски. тези договори са подписани от Костов и Овчаров с които държавата се задължава да обезпечи вземанията на мариците , ако Нек фалира. който и да дойде на власт трябва да вземе заем(на наш гръб) от МВФ за да не фалира НЕК. практически те са ни докарали още един външен дълг от 14милиарда. единствено Волен Сидеров "лудия "както някой го наричат иска да прекрати тези договори като ги обяви за противонародни. при всички други случай ще плащат дори и внуците ви. УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ.
Учуден

2013.06.17 | 08:18

28
И ти му вярваш на Болен!?Нищо няма да прекрати тоя палячо!Най-много да натресе Белене и да направи свирка на Руските си господари!
Иво

2013.04.05 | 22:23

18
Абе пич, дори Сидеров да ги прекрати неустойките остават. Какъв е парадокса обаче, има свръхпредлагане, в нормална държава при свръхпредлагане цените на продукта яко падат. При нас обаче се подписват договори които гарантират печалбата, това си е живо безумие. Накратко така стоят нещата - или се преподписват нови договори, нещо малко вероятно, щото никой няма да се откаже от печалбата или се прекратяват, което значи солидни неустойки. Всеки който си е сложил подписа в такъв договор, веднага в затвора. Тъпото е че тия тъпанари дори да влязат в затвора, ние ще им плащаме дълговете. Единственото спасение е този който откаже да си преподпише договора, да му се направи проверка и при нарушения и той в затвора, тогава няма да има избор и ще преподпише. Може да звучи крайно но друг начин няма.
kiril

2013.04.05 | 20:09

17
Човече, къде намесваш нищо не работещата НЕК и договори с ЕРП-та и частни производители??? На теб ясно ли ти е, че НЕК се явява някакъв си държавен посредник и при това положение не може да фалира, щото е държавата??? - просто може да се закрие!!! За ужас на лапачите там :) И...ако обичаш, наблегни на образованието, преди да наблягаш на икономиката!!! - аман от необразовани поитизи и "така наречени бизнесмени"!!!
елена

2013.06.17 | 08:17

27
Крайно време е Р.Овчаров и И. Костов да бъдат осъдени за милиардите , с които са източили държавата и са докарали хората до мизерията. Докато не им се търси отговорност никота няма да се променят нещата в тази нещастна България.
bai ganyo

2013.04.06 | 00:12

26
АЛО ПРОКАРАТУРАТА-ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР ОТ ИТАЛИЯ-ВЧЕРА АРЕСТУВАХА ЕДИН ОТ БОСОВЕТЕ НА КОЗА НОСТРА КОИТО БЕ В ЕНЕРГИИНАТА МАФИЯ С НАД 1МИЛИАРД ЕВРО ПАРИ В БРОИ.И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ СХЕМАТА Е СЬЩАТА КАТО ТУК-ПЕРКИТЕ НА ВЯТЬРНИТЕ ЕЛ ЦЕНТРАЛИ ВЬОБЩЕ НЕ СА ПРОИЗВЕЖДАЛИ ТОК А ПЬК СА СИ ВЗЕМАЛИ ПАРИТЕ.ЩЕ ИМА ЛИ НАИ НАКРАЯ НЯКОИ В ЗАТВОРА ИЛИ ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ ПРОТЕСТИ ДА СЛАГАМЕ ЕДНА ГИЛОТИНА ПРЕД НАРОДНОТО СЬБРАНИЕ И КОИТО ИЗЛЕЗЕ ДА МУ РЕЖЕМ ГЛАВАТА.
kiril

2013.04.05 | 22:57

25
Решението е просто: - ликвидира се НЕК, като отвратителен и ненужен държавен монопол, който и без това нищо не прави, освен да събира парите от нас и ЕРП-тата, отгоре но това, товарейки ни с...какви ли не такси; задължава се ДКЕВР да почне да работи и да си изпълнява задълженията и всичко е тип-топ!!! - няма нужда от магическа пръчка, освен, че някои...лапачи на държавна трапеза, ще спрат дза лапат и ще идат да...копат картофи!!!
някой си

2013.04.05 | 22:27

23
Волен Сидеров трябва да го настанят за лечение в психиатрична клиника.

2013.04.05 | 12:03

4
trebva vednaga da se nastanish v psixatriata pojizneno BOKLUK
ДЯДО

2013.04.05 | 20:04

12
До №2 и №3 Това не са го измислили Сидеров и Гамизов! Това го казва прокуратурата. Въпросът е какво е правило правителството на ГЕРБ през тези 3,5 години за да защити националните интереси в енергетиката? Или и те са били част от енергийната мафия?
Божел

2013.04.05 | 22:26

22
Стига вече с едно и същи писания. Носът ви повече от з години не вижда. Проблемът е от преди 12 години. потърсете там . Кой и защо са сключили тези договори?Кой зароби българския народ.? Кой си напълни джобовете на наш гръб. Виновните на съд, ако има такъв.

2013.04.05 | 20:04

13
E как какво е вършило ГЕРБ, режеха ленти на недовършени магистрали ?

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини