Слави Бинев сключи споразумение с Българския лекарски съюз

  • 03 април 2013 12:31

  • 1400
  • 1
Слави Бинев сключи споразумение с Българския лекарски съюз
© Булфото

Коалиция "ГОРДа България" и Българският лекарски съюз /БЛС/ сключиха споразумение за общи принципи и действия в здравеопазването. Документът подписаха Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на от името на коалицията и председателят на УС на БЛС Цветан Райчинов.

Подписваме това споразумение, за да се знае на къде вървим и какво правим, каза председателят на партия ГОРД Слави БиневСлави Бинев Славчо Пенчев Бинев, по известен като Слави Бинев,  е роден  в град София в семейството на. Според него е задължително да се търси от Министерството на здравеопазването мнението на БЛС при оформянето на законодателството в тази област. Това в момента не се случва, констатира Бинев. По думите му трябва да се намерят начини да се вдигнат парите на лекарите, както и да се спазва изравняването на статута на държавните и частни болници. Ако имаме възможността да влезем в законодателната власт ние няма да отстъпим от тези наши договорености, каза Бинев и добави, че казва силни думи, за да може те да не му дадат никаква възможност да отстъпи от тях.

Цветан Райчинов заяви, че целта на БЛС е да се деполитизира здравеопазването. Трябва да се разбере най-после, че не може всяка партия преди избори да обявява, че здравеопазването е приоритет и на следващия ден след изборите да забравя за него, каза Райчинов. Според него за всички тези години се е оказало, че никога здравеопазването не е било приоритет. По думите му здравеопазването не може да бъде функция на една или друга партия, а е национално. Два стълба правят държавата - образование и здравеопазване, каза Райчинов и добави, че няма как да тръгне икономика и всичко останало без образована и здрава нация.

Кръстьо Петков /ОБТ/ заяви, че досега реформата в здравеопазването е била подчинена на икономическата и финансова целесъобразност без да се отчита обратната връзка. Реална работеща реформа може да стане само при приложение на пакет от мерки, смята той. Евгения Йорданова /"Свободен народ"/ подкрепи тезата, че здравеопазването трябва да е надпартиен приоритет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1400 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гешев

2013.04.04 | 00:33

1
Коалиция "ГОРДа България" и Лекарският съюз се споразумяха за общи принципи и действия в здравеопазването! да му мислят пациентите!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини