Волен Сидеров: В Габон пенсията е 194 евро, да не сме по-глупави от племето банту?

  • 03 април 2013 08:21

  • 23388
  • 164
Волен Сидеров: В Габон пенсията е 194 евро, да не сме по-глупави от племето банту?
©

Огромното число българи разчита на заплати и пенсии, заяви пред БТВ лидерът на Атака Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Минималната пенсия в Салвадор, която е една от най-бедните в Латинска Америка, е близо два пъти по-висока от България - 115 евро. В африканската държава Габон пенсията е 194 евро.

Там живее племето банту. Да не би в това племе да са по-умни от българите, попита Сидеров. Минималната заплата в Кипър е 900 евро, припомни лидерът на националистите. "Така наречените чужди инвеститори трябва да се научат да дават европейски заплати. 3-4 млрд. лв. ще струват годишно финансирането на увеличението на минималните пенсии от 500 лв. Бързият път за осигуряване на тези пари са съкращаване на администрацията и прибиране на парите от контрабандата. Другият вариант е връщането на златодобива в български ръце. Това не са инвеститори, а колонизатори", каза Сидеров.

Една от най-големите грешки е замразяването на доходите, необходимо е размразяване на пенсии и всички доходи, заяви Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, от ДПС. Според него минималната работна заплата трябва да расте, но трябва да се реши дали тя ще бъде свързана с други видове плащания. Повишението на доходите трябва да мине през повишаване на икономическата активност чрез стимулиране на инвестициите, заяви Имамов.

Повишаване на събираемостта на държавните вземания крие резерв от 1-2 млрд. лв., може да се намерят достатъчно средства от европейските фондове и други външни и вътрешни източници, които да гарантират програми за заетост, заяви Янаки Стоилов от БСП. Трябва да се премахнат монополите и картелите, както и да се стимулира на държавно ниво инвестициите, призова социалистът.

Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник от ГЕРБ се съгласи, че може да се съкрати администрацията. "Бях на един фестивал за магьосници "Златна котка", които вадят гълъби, а един дори успя да извади гъска. Това което чувам надминава всички магьосници", каза ексминистърът. Това е цинично, кажете как ще вдигнете доходите, възмути се Сидеров. Не ме прекъсвайте, ако знаех, че идвам на гладиаторски бой да си бях свалил сакото, озъби се Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. "Всички са се фокусирали в това да изхарчи повече пари. Трябва да се концентрираме върху това как да генерираме средства, добави представителят на ГЕРБ. През 2009-2011 г. способностите на държавата да облекчи ситуацията на бизнеса беше ограничена, заради кризата", добави Дончев.

Ако се повишат заплатите на 1000 лв., а пенсиите на 500 лв. икономиката може да издържи 2-3 години, но после няма да има средства за тяхното изплащане, каза Имамов. Ние да не сме в „Стани богат“ да вдигаме цифрите, трябва да се промени модела на икономиката, възмути се Стоилов. Той поиска и гражданско наблюдение на неправителствени организации върху концесиите и обществените поръчки. Във всяко ведомство трябва да се направи регистър за фирмите, които ползват публични средства, добави социалистът.

Последвайте канала на

Novini.bg
23388 164

Свързани новини

Коментари 164

Добави коментар
За България

2013.08.31 | 10:22

164
Народа трябва да избере АТАКА - стига вече роби стига.Искам да взимам заплата 1000лв.Продадоха ни родината.Или АТАКА или умираме и циганите ни завладяват
dodo23

2013.04.04 | 12:32

35
много сте бързи от Атака!!! Волен си каза думата преди 10 мин. 12човека му сближите онази работа, 200тона годишно злато всичкото злато което може да се изкопае е 500тона въобще аре оставайте си с шмъркането на лъжите на волен и си избършете дупетата

2013.08.31 | 10:22

163
не мога разбера защо никой не го чува този човек, а се карате кой трябва да спечели Герб или Бсп и да се набутаме в същите laйн@ за 4 години?
Един от многото

2013.08.31 | 10:10

144
Защото не виждат по - далече от носа си, защото явно са мазохисти, които не разбират че гЕРБ и бСП са едно и също зло, наложило геноцид над собствения си народ! Който не подкрепи ПП Атака на 12 май, подкрепя партиите предали и продали националните интереси! БЪЛГАРИЯ над всичко - нека си я върнем!!! Атаката продължава.......................
ВЯРА

2013.08.31 | 10:22

162
Стига с това колониално управление,не ви ли стигат 23.г разруха и мизерия. Да изберем"Атака", ако не изпълняват програмата си,ще ги свалим бързо от власт. Те не са управлявали и като опозиция всичко,което са предлагали в Парламента е било в интерес на народа.
Да си върнем България

2013.08.31 | 10:22

161
Крайно време е хората да си отпушат ушите и да започнат да мислят!
iii

2013.08.31 | 10:22

160
В България голяма бедност,цигани, много ниски заплати,пенсии, не работят социални програми, жени не искат да раждат, имам предвид жени не цигани. Български курорти- много мръсни и скъпи!

2013.08.31 | 10:21

159
В Патагония колко взимат заплати и пенсии ?!!Сидеров не ни трябват сравнения, а адекватни действия за да има резултати !Чешането на езиците ви в Парламента е само загуба на време !Плюете се един друг ,но като краен резултат няма никакви действия !Спрете Сидеров, хората не са толкова проста маса за колкото ги взимате !
....

2013.08.31 | 10:20

157
Ами като гледам социологическите прогнози(които са точни според мен) първа политическа сила в страната е ГЕРБ....При положение,че 4 години държаха заплати и пенсии замразени докато инфлацията е 11% годишно....А какво да кажем за така прехвалените магистрали - 115 км за 4 години докато при тройната коалиция бяха 122 - 7 км повече, за контрабандата и трафика на наркотици които са увеличени в пъти пък да не говорим изобщо няма показател по който герб да бие тройната коалиция.... И освен това Сидеров забрави да спомене ,че тези държави от така наречения трети свят,в който ние претендираме че не сме, където пенсиите са по високи от нашите - цените им са доста по ниски ....не са Европейски както тук .....Та мисълта ми беше, че хората нали не били проста маса....Ами каква маса са след като първа политическа сила е герб!? Докато видиш ли Сидеров бил какъв ли не и видиш ли само говорел нищо не правел еми айде обяснете ми (като претендирате че не сте проста маса) Какво може да направи един политик на който са му вербували депутатите,останал с 10човека в парламента и открадната партийна субсидия? Какво може да прави освен да се опитва да отваря очите на хората,защото те дори не знаят какви са им доходите в сравнение с европейските и с така наречения 3-ти свят...
Хм

2013.08.31 | 10:21

158
Без ръст на икономиката, забравете за вдигане на пенсии и заплащане. Как мислите ще се отрази вдигането на прага на минималната заплата - още повече съкращения, намаляване на чистите пари, които хората взимат. Ефектът никакъв. Ако искате и 10х я увеличете минималната - все тая. Трябва да се възроди селското стопанство и всички мрънкачи да хващат мотиките. Знам, че не ви се копа, но това е изхода!
Смърт!

2013.08.31 | 10:19

156
Ква АТАКА БЕ?? Искате като в Гърция и Кипър ли да стане??? После ще видите Вие какво са протести и митинги. Цялата истина е, че никой не може да ни оправи освен самите нас.. ИЗБОРИ.. какви избори имаме ние бе.. кой партии да избираме.. И после, те били едни и същи всички.. еми такива са.. ама ние ги оставяме да бъдат ... СМЪРТ!

2013.08.31 | 10:19

155
Народът няма да предпочете АТАКА, защото много от българите и ромите имат или единичен или взаимен малък бизнес, който си върви добре при сегашното правителство. Ако аз съм някакъв големец и имам фирма в която мога да си плащам на работниците колкото аз си искам и да ги гоня когато аз си искам, едва ли ще искам нещо да се променя. Такива хора не искат правдата, защото шашмите и корупцията им прави много пари. От друга страна защо да не могат да се вземат по 1000 лева заплата? Вземете пример от гърците. Вземаха, вземаха пари на заем от ЕС, и дори да са затънали в дългове, пак са си на същите заплати. Че за какво сме в евросъюза, като няма да взимаме заеми? Че сме щели да направим голям заем, ми ще направим. И после когато икономиката тръгне, ще връщаме. Но дайте стимул на хората да възродят тази икономика, а не да бягат в чужбина или да се палят и режат. Много ясно, че няма да искам да възродя икономиката на България, ако заплатата ми ще е 250 лева. А ако ЕС не отпускат заем на нас, ами махаме се от ЕС. Много държави са на прага да се откажат от ЕС. Ама неее, щото те ЕС дават заеми, но някой ги лапа отгоре парите, и не лапа малко, а лапа всичко. Няма да се оправим никога. Българинът е алчен и крадлив. Изравнихме се с ромите, че даже ги задминахме
Вал

2013.08.31 | 09:52

118
Да , така си е ,слабо потребление -слаба икономика . Малко хора харчат пари за странични удоволствия ,повечето гледат да закърпят семейния бюджет и карат от заплата до заплата . Младите са свободолюбиви не умеят да търпят и мечтаят да емигрират ,така няма бъдеще .
kiko

2013.04.06 | 00:09

69
грешиш че малкия и среден бизнес няма да иска Волен , защото ако хората вземат по 1000лева заплата , покупателната способност ще бъде огромна , бизнеса ще печели повече и естествено ще дава по големи заплати ама не доброволно , а със закон 1000лева минимална. едрия бизнес не го иска защото печелят много и не са съгласни да дават големи заплати , да не би да обеднеят.

2013.08.31 | 10:17

154
Осем години вече, дежурните политолози и социолози ми обясняват, че Волен Сидеров е екстремист, фашист, расист, не знам си какъв, краен ляв, десен, всичко лошо, което може да се каже. Защо? Защото г-н Сидеров иска националните богатства, всички ресурси на държавата да се върнат в български ръце. Сега много хора се замислиха че през всичките тези години, г-н Сидеров е бил прав, защото народът излезе на улицата.Добре, защо трябваше народът да излиза на улицата, защо преди това не слушахте какво ви говори Волен Сидеров, защо не казахте, да г-н Сидеров казва истината,дайте да видим как можем да променим нещата… Как ще има пари за пенсии, за образование, училища, болници, за наука, когато чуждите монополи източват националните ни богатства и милиардните им печалби се изнасят навън! Запушат ли се пробойните на България ще има пари за всичко. Вместо останалите политици да подкрепят г-н Сидеров, те скачат срещу него и започват още повече нападки и хули, сякаш той е казал нещо лошо, сякаш нещо лошо иска за българите.
Отчаян съпруг

2013.08.31 | 10:15

150
Време е да пробваме и Волен,ако 50% от действията му после покрият обещанията му,пак ще е по-добре от онези пумияри от Герб , БСП и турците и т.н.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини