Марин Райков разговаря с посланиците на Франция и Великобритания (обновена)

  • 02 април 2013 19:30

  • 1072
  • 1
Марин Райков разговаря с посланиците на Франция и Великобритания (обновена)
©

Сътрудничеството между България и Франция в политическата, икономическата и културната сфери обсъдиха днес премиерът и външен министър Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май и посланикът на Франция у нас Филип Отие, съобщи БТА.

"България разчита на френската подкрепа, както и на останалите наши европейски партньори, в усилията на правителството да договори с ЕК пренасочването на европейски средства към програми за борба с младежката безработица", е заявил премиерът. Той се е спрял на възможностите за сътрудничество с Франция в областта на енергетиката, строителството и земеделието. "Българското правителство полага всички усилия, за да запази финансовата стабилност, да постави началото на позитивни промени в сферата на енергетиката и регулаторните режими. В този смисъл френските инвестиции и опит на компании като "Тотал" са от голямо значение за нас", е посочил Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. Той е информирал посланик Отие за основните приоритети на служебното правителство.

Посланик Отие е заявил, че Франция подкрепя напълно българското правителство при реализацията на поставените цели. Той е връчил на българския премиер поздравителни писма от президента на Франция Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, премиера Жан-Марк Еро, министъра на външните работи Лоран Фабиус и министъра на вътрешните работи Манюел Валс.

Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май се срещнал и с посланика на Великобритания у нас Джонатан Алън. "България и Великобритания могат да си сътрудничат тясно в реализацията на проекта НАБУКО, който е от ключово значение за енергийната сигурност на Европа", е заявил българският министър-председател. Разработването на потенциални газови находища в българската акватория на Черно море и взаимодействието в тази сфера, както и в други икономически области, също са били сред обсъдените теми на срещата. Райков е посочил, че българското правителство полага целенасочени усилия към подобряване на конкурентоспособността и прозрачността в енергийния сектор.

Посланик Джонатан Алън е отбелязал, че позицията на неговото правителство, която е обявена от премиера Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. през  изминалата седмица, е, че няма да има дискриминация срещу българските граждани, когато отпаднат ограниченията за работа. Той е изтъкнал, че живеещите в Обединеното кралство българи имат принос към икономическото развитие на страната.

Премиерът и външен министър Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май е заявил, че българските граждани не представляват миграционна заплаха и е благодарил за изразената позиция на министъра на външните работи Уилям Хейг в писмо до него от миналата седмица.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1072 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2013.04.03 | 02:37

1
Браво, г- н Райков! най-после имаме премиер, от който не се срамуваме и който е уважаван от нашите партньори в ЕС. Надявам се, че ако не можете в рамките на прерогативите на служебно правителство да направите много за обикновения български гражданин, то поне ще възстановите имиджа на страната ни. Аз лично, когато изляза извън нашата старана, искам да бъда "Горд съм да бъда Българин". Успех!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини