Нейнски искала от Костов обща партия след изборите

  • 02 април 2013 11:30

  • 1722
  • 4
Нейнски искала от Костов обща партия след изборите
©

Партия "Синьо единство" няма да участва в изборите самостоятелно, за да не поставя избирателя пред избор кой е по- десен в България. Това каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА Христо Панчугов, председател на партията.

От ръководството на партията представиха своята теза за провала на коалицията с ДСБ. Очакваше се двете партии да се явят заедно на предсрочните парламентарни избори на 12 май.

Взехме решение "Синьо единство" да не участва на предстоящите парламентарни избори, за да позволим на българските избиратели да дадат своята оценка за раздробената традиционна десница, се посочва в позиция на политическата сила, представена от заместник-председателя на партията Маргарита Бойчева. Според тях каузата на единството е печеливша и ще продължат да я отстояват с всички сили.

Проблем според тях е, че не са получили гаранции за създаването на единна партия след изборите, която да обедини десницата. Имало е и неразбирателство между двете партии относно съпредседателите на бъдещата коалиция. Според "Синьо единство" съпредседатели е трябвало да бъдат Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г., които са "двамата най-авторитетни политици от двете партии". Това предложение не е прието от ДСБ, обясни Бойчева.

Христо Панчугов обясни, че вчера са водили цял ден разговори с ДСБ, но не са постигнали разбирателство относно гаранциите за създаване на обща партия. Той обяви, че не са имали технически проблеми при регистрацията. Те отхвърлиха твърдението, че проблем са били местата в листите. Не става въпрос за искания и търсене на вина в конкретната ситуация, ставаше въпрос за неразбирателство, обясни Панчугов.

За нас явяването на тези избори не беше самоцел, а стъпка в посока да изградим обща дясна партия, ние в разделението на десницата няма да участваме, добави той. Нашата дейност оттук нататък ще бъде насочена към обединението на десницата, за съжаление този процес трябва да се отложи, посочи Панчугов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1722 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.04.04 | 13:25

4
Браво Наде - така имаш 2 пъти по големи шансове Черната Мангуста -щеше да те завлече на дъното както направи със СДС и синята идея

2013.04.04 | 13:25

3
Наденце,скритата ти цел е,да влезеш в парламента,за да го използваш като трамплин догодина-да кацнеш пак в Европарламента, за още един мандат.Много те брига живота на Ганъо.Евроживот,Еврозаплата,Еврокомисии,Евроимитация на загриженост и работа.Абе,кеф-трупни още 1-2млн.ЕВРО,плюс европенсия след време.
Красимира

2013.04.04 | 13:25

2
Боклуци, които задръстиха СДС още през 1994-95-та. Груби материалисти, антипатриоти, егоисти. И двамата.

2013.04.02 | 18:21

1
VZEMI EDINIJ GO BLASNI V DRUGI..NE SE NAJDOXA.."XUBAVOTO NADE+ ZIGANINA"..SUPER.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини