Транспортният министър: Няма да позволя БДЖ да фалира

  • 29 март 2013 21:37

  • 1169
  • 1
Транспортният министър: Няма да позволя БДЖ да фалира
©

Холдинг БДЖ ще съществува и няма да позволя дружеството да фалира. Това каза служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до пред БНТ.

„Технически или фактически фалит, дружеството ще съществува и аз няма да позволя то да фалира”, каза Кръстев. Ако има съкращения в БДЖ, те ще бъдат само в администрацията, каза още той. Кръстев посочи, че Съветът на директорите на БДЖ ще реши кой какви функции ще има,след като днес Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до направи промени в Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ” ЕАД. На мястото на освободените членове Владимир Владимиров и Емил Иванов са назначени Чавдар Трендафилов и Николай Найденов. „Правих срещи и със синдикатите, а и не само с тях, а и с всички заинтересовани страни – служители в компанията, кредитори, така че решението кой ще бъде изпълнителен директор ще го направи Съветът на директорите”, каза Кръстев. Съвет на директорите е конструиран, за да може той да предприеме мерки по оздравяване на дружеството, каза Кръстев.Той посочи, че първите мерки към цялостно оздравяване на дружеството ще бъдат оптимизиране на разходите по отношение на експлоатацията, затова и железничар влиза в Съвета на директорите, както и намаляване на дублиране на функциите в администрацията. „Паралелно с варианта за приватизация на „Товарни превози” работим и върху комуникация със Световна банка и ЕК, подновяване на нотификацията, респективно и вариант за държавна помощ от страна на държавата”, каза още Кръстев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1169 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ахмед

2013.03.30 | 13:35

1
БДЖ трябва да е национален преоритет,тази компания е нужна на работниците,на възрастните,на хората от отдалечените селища.От БДЖ зависи икономиката както и някои демографски проблеми.(обезлюдяване на селата поради липса на транспорт)Има клаузи в договорите със ЕС в които компании със националнно значение могат да се подпомагат!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини