БЗНС: Вървим към тежка политическа и икономическа криза

  • 29 март 2013 12:32

  • 898
  • 0
БЗНС: Вървим към тежка политическа и икономическа криза
©

Мрачна прогноза за бъдещето на България очерта днес председателят на БЗНС Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки.. Според него политическата криза рязко се задълбочава и компроматната война от последните дни е ярко доказателство за това.

Случаят с подслушванията са тежко изпитание пред степента на демократичност и правораздаването в страната, но те могат да се окажат и само стратегически опит за компрометиране и тежко злепоставяне. Тези опити могат да идват както от средите на БСП, така и от ГЕРБ, каза Ненчев. Според него е възможно Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на да се е оказал жертва на собствената си емоционалност и прибързаност. Все пак сигнала е анонимен, въпреки професионализма, с който е изготвен и може да е подхвърлен като стръв, на която лидерът на БСП се е хванал. Ако до дни не бъде представено поне едно доказателство за организирана система за подслушване на политици и бизнесмени, Станишев ще изглежда нелепо и ще загуби, докато Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и ГЕРБ ще спечелят. Но пък, ако се намери поне някакво доказателство, сочещо наличието на подобна, организирана от структури на МВР система за подслушване с Цветанов и ГЕРБ е свършено. Това, според Ненчев, би нанесло огромни щети върху името на България.

Според председателят на БЗНС, управлението на ГЕРБ е довело до криза на държавността, демокрацията и икономиката в страната. За Ненчев вече са очевидни опитите от страна на ГЕРБ за дискредитиране на служебното правителство и президента на Републиката, което от своя страна предвещава задълбочаване на политическата и икономическата криза.

Очакванията на БЗНС са за силно агресивна предизборна кампания, компроматни войни и ескалация на политическото напрежение. БЗНС очаква още непризнаване на изборните резултати,  нестабилно ново Народно събрание, в което най-вероятно няма да бъдат представени широките обществени маси. Ненчев предполага още, че следващото Народно събрание няма да е в състояние да излъчи стабилно Правителство.

Въпреки подходящите условия за агресивна предизборна кампания, председателят на БЗНС обеща, че Съюза ще остане верен на политическата си идеология и ценностна система и ще води позитивна и  добронамерена предизборна кампания.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
898 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини