ДПС ще отбележи годишнина от корнишките събития

  • 29 март 2013 09:09

  • 1904
  • 5
ДПС ще отбележи годишнина от корнишките събития
©

ДПС ще отбележи днес и утре в гоцеделчевските села Брезница и Корница с различни прояви 40-годишнината от т. нар. възродителен процес и корнишките събития, когато загиват и местни жители. Това съобщи за БТА председателят на областния съвет на ДПС Ведат Хюсеин.

Днес следобед ще бъде отслужена възпоменателна молитва мевлит, ще бъдат поднесени и цветя пред паметника на загиналите в събитията преди 40 години.

В събота в джамията в Корница също ще бъде отслужена молитва мевлит в памет на жертвите на т. нар. възродителен процес.

Очаква се за отбелязването на годишнината в Корница да пристигнат председателят на Централния съвет на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и други ръководители на партията.

Възпоменателният митинг е насрочен за 12:30 ч. в събота на площада в Корница. След него е предвидена музикална програма, а по-късно на стадиона в селото ще има народни борби, съобщи Ведат Хюсеин.

Последвайте канала на

1904 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.11.12 | 12:18

5
малко известно е , че социалистическа България след започване на възродителния процес започва да финансира братски комунистически организации в анадола , целта е ясна , да има проблеми в тила на врага ако реши да буйства , да не забравяме и моща на БНА , в наши дни модерната европейска и демократична , финансово стабилна държавица освен на анадолски васал на друго не прилича , читаците нямат право да говорят , освен проведения 500 годишен геноцид на българите , винаги са действали срещу България и народеца без значение от формата и на управление
НУРХАН-ХАСАН

2014.11.12 | 10:14

4
Баш доносника Доган-агент Ангелов, агент Сергей, агент Сава, който с доносите си ги предавашт тези хора на офицерите от ДС ще присъства ли там ? Би трябвало да ги уважи.Тъй като тези хора пак го издигнаха депутат.По добре с Касим Дал, отколкото с гнусния Доган и пасмината от доносници около него.Само НПСД !

2014.11.12 | 10:14

3
да им е честит празника и много здраве на мазните им представители, активно участвали в предателството на убитите по време на събитията! няма такива хора, дето да лижат задниците на предателите и убийците на своите близки! халал да им са и дпс и доган и местан! те пак ще ги предадат! а да бъде картинката по-арогантна и пошла, трябваше и Станишев, или друг нагъл комунист да присъства на събитието. Не знам как не си дават сметка горките жители на Корници и Брезница, че това което правят е гавра с паметта на жертвите!

2014.11.12 | 10:14

2
Лютви Местан--(агент на комунистическата милиция под името агент Павел) В качеството на жертва или на палач ще присъстваш в село Корница?

2014.11.12 | 10:14

1
А бе мангали, вие и дедите ви колко християни сте избили и продължавате до днес по света да убивате, защото отказват да приемат вашата дяволска вяра? Наглостта ви няма граници!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини