Асен Василев: Винаги си вдигам телефона

  • 29 март 2013 07:39

  • 1186
  • 0
Асен Василев: Винаги си вдигам телефона
©

Радвам се, че КЗК се задейства в енергетиката. Надявам се, че когато стигнат до някакви резултати, ние ще ги получим, както и обществото.

Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на пред камерите на БТВ. Захванал съм се с нелека задача, но мисля, че ще се справя. Поканата да стана министър дойде от Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, а с Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май се запознах впоследствие, разкри Василев. Решението да поема този пост беше много трудно решение. Аз имам частен бизнес, който се развива доста добре и проведох много разговори с мои приятели, и родителите ми. Ясно ми е, че вестниците и медиите ще ме атакуват. Това вече се случва и се правят опити да ме очернят-бизнесът ми бил пред фалит, нямал съм диплома от Харвард. Имам бакалавърска степен и съм завършил семестриално. Остава да си напиша дипломната работа и да защитя магистърска степен, обясни Василев.

Целта ми е да отрежа всички незаконни фотоволтаични паркове, закачени към ЕСО, продължи той. Трябва да се балансира зелената енергия с нормалната енергия. Внос на електрическа няма в момента. Искам да падне ограничението за износ на ток към Турция. В момента там тече чисто техническа стандартизация и е въпрос на време това да се случи, разкри министърът. Най-трудното пред нас предстои. В момента няма работещ парламент и ние трябва да се справяме с проблемите, като използваме настоящата законодателна база. Либерализацията на пазара на енергетиката е много важно нещо и трябва да я проведем много плавно, за да няма сътресения. В дългосрочен план тя ще доведе до сваляне на цената на тока, обясни Василев.

С Иво Маринов нямаме никакъв проблем. Щом от туристическия бранш мислят, че той е най-добрия човек, с който могат да работят, аз нямам нищо против той да бъде зам.-министър, каза още Василев. Вече е пусната мярката "Джереми 2". Това е изключително важно за малкия и средния бизнес. В банките има 380 млн. евро и моля хората да отидат и да ги вземат, призова той. Винаги си вдигам телефона и нямам проблем с Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, завърши Всилев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1186 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини