Борисов: Ние сме добър и упорит ученик

  • 21 юли 2011 08:19

  • 1705
  • 3
Борисов: Ние сме добър и упорит ученик
© Булфото

"Това е най-хубавият доклад за България, защото той вече е конкретен, той вече казва директно нещата. Те са установили, че дипломатичният тон за България е невалиден. Тук вече е написано конкретно", заяви Борисов.

Приемането на законодателство, даваща възможност да бъде извършена гражданска конфискация от тези, които не са осъдени. Според премиера ЕК адмирира този наш закон. Това в други условия може да бъде използвано и като политическа репресия. Много важно в този закон да бъдат изчистени детайлите. Не знам дали в друга страна в ЕС биха приели такъв закон.

Това е партньорски доклад, който казва: Господа, за нас всичко е ясно, за вас също, така че оправяйте си там, каквото трябва. Брюксел е доволен от правителството, че полага усилия.

След като от 2007 г. са ни въвели мониторинг, значи с някои неща не се справяме, каза премиерът. Той не постави оценка на доклада, но каза, че правителството било добър ученик. "Упорит ученик, който има воля, още няма достатъчно знания, няма достатъчно знания, но е упорит, от ЕК казват на България - продължавай да учиш, но не само да държиш учебника и да го прелистваш, но и да учиш. Стимулиращо ни казват – продължавайте”, заяви Борисов.

Според Борисов на базата на доклада трябва членовете на ВСС да се съберат и да кажат: "Нали сме българи? Сега правителството, парламентът и ние сме оценени и са ни дадени задачи, трябва за една година да ги изпълним".

По думите на Борисов хубавото на доклада, за да няма хвърляне на камъни по този и онзи е, че от ЕК са посочили какво трябва да прави главният прокурор и главният съдия, както и какво трябва да свърши парламентът. „Затова запознах и депутатите от ГЕРБ с доклада.

"Ако искат до 2012 г. да няма вече доклади за България, всички трябва да изпълним препоръките”, каза той.

По думите му, в края на краищата докладът е много добър, защото дава план-график какво трябва да се направи за една година.

На въпрос трябва ли вътрешният министър да прочете доклада и да вземе оценките предвид, Борисов каза: "Естествено. Трябва детайлите да се изчистят, за да няма проблеми след една година".

Веднага трябва да бъде прекратена практиката МВР да получава дарения от частни дарители, заяви Борисов. Той увери, че парите, получават от дарения, в следващия бюджет ще бъдат компенсирани.

Премиерът заяви още, че поведението на ДПС и БСП е ясно. "СДС са марка, СДС са десницата, нашите партньори в ЕП”, каза Борисов и добави, че ГЕРБ и СДС винаги са били приятели и са си помагали. Иван Костов е ясен, с 5-6 депутати ясно е, че някой му дава трибуна и огромна медийна власт”, каза Борисов.

"За Мартин ми е жално, гледам как се мъчи да обясни, че ще участва във вота, не е за БСП и ДПС, ама ще участва. Жал ми е, защото е млад лидер и това беше моментът да се еманципира”, заяви Борисов.

В коментар на взривовете пред централите на РЗС и ДСБ Борисов каза: "Всеки може да мине и да хвърли една шашка някъде. Ще излязат и тези шашки. Ще ги хванат”. Държавата трябва чрез своите органи да ги разкрие и докаже. Явно, че това е най-трудно доказуемото. Борисов каза, че по неговата информация МВР има насоки за извършителите на взривовете.

Борисов се обяви против декларацията на ПП ГЕРБ, която беше разпространена във връзка с взривовете. Според него не бива да се обвинява някой, преди да се докаже. В такива моменти политическите партии трябва да са единни, за да застанат срещу престъпния свят. Политическата класа не бива да се подвежда и да се говори. Относно извършителите на взривовете Борисов заяви: "Не е хубава тази игра, в която са се заиграли, колкото и да са професионалисти".

Няма да има нови смени в кабинета, преди изборите, каза Борисов.

"Вчера пуснали фалшив сайт на Министерски съвет. Знае се кои са, те не се е крият, а по смисъла на закона, това е престъпление”, коментира той.

Последвайте канала на

1705 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2011.07.21 | 20:17

3
от 2007 г. са ни въвели мониторинг, познайте заради кой (Бойко :D:D)

2011.07.21 | 20:17

2
Много ни е надценил (ББ). Слаби ученици са, от тези които не разбират от съвети. В частност комисията критикува за даренията за МВР и кадровите назначения в съдебната система . От Брюксел очакват не отчет на извършените деяния, а конкретни мерки ( наказания, присъди и.т.н.) .

2011.07.21 | 20:17

1
Какви усилия полага правителството е видно от резултатите. И Бойко много добре го знае, но се мъчи да ни убеди, че черното е бяло.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини