Новият транспортен министър: Чудеса няма как да направя

  • 21 март 2013 12:05

  • 1334
  • 0
Новият транспортен министър: Чудеса няма как да направя
©

Функцията на служебния кабинет е да подготви държавата и изборите да преминат гладко. Това каза служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан КръстевКристиан КръстевКристиан Кръстев е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията от 12 март до пред журналисти.

„Чудеса няма как да направя. Всички знаете, че в рамките на 2 - 3 месеца ако тръгнем с големите обещания, няма как да ги изпълним. Това не е моят стил на работа”, каза Кръстев.

Той отбеляза, че за него е важно да се сработят като екип. ”Обещах още първия ден, че няма да има сътресения в администрацията. Той посочи, че няма намерения да прави промени, освен ако някой не постъпи незаконосъобразно”, каза още той.

Приоритет на екипа му ще бъде да ускори процесите, които досега са вървели, да продължим проектите, които са започнали, за да може новият кабинет да не завари една бездействаща администрация.

В понеделник предстоят срещи с двата най-големи кредитора на БДЖ. Тогава ще обявя какви са били аргументите на всяка една от страните и защо съм взел конкретно решение, каза той.

До този момент направих срещи със синдикатите, със Световна банка, каза Кръстев.

„Неслучайно не съм обявил какво ще направя конкретно по простата причина, че докато не съм наясно със състоянието и с аргументите на абсолютно всички страни, включително и с това мерките, които ще се предприемат трябва да бъдат много ясни и категорични”, каза още той. Той посочи, че има и допълнителна друга информация, която тече и го навежда на мисълта, че трябва да се направи нещо допълнително по въпроса. Той допълни, че в момента тече дискусия по темата, включително чрез медиите. Той отбеляза, че трябва да има ясно установен ред за комуникация, за да няма инсинуации.

„Всички знаем много добре, че БДЖ е във фактически фалит от 2008 г., и че се опитваме, и всеки се опитва по някакъв начин да излезе от тази ситуация, така че няма сензация”, каза Кръстев.

В края на месеца всички нови вагони ще бъдат в България, каза още Кръстев и допълни, че след като минат тестовия режим от една седмица, ще бъдат представени. Той посочи, че ще покани медиите, за да видят в какво състояние са.

Последвайте канала на

1334 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини