Назначиха нов зам.-министър на вътрешните работи

  • 15 март 2013 18:58

  • 2573
  • 2
Назначиха нов зам.-министър на вътрешните работи
© МВР

Филип Гунев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи със заповед на министър-председателя на служебното правителство Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Филип Гунев е роден на 21 март 1973 г. в София. Завършил е Националната гимназия за древни езици и култури в София. Бакалавър по специалността „Бизнес администрация” в Ийстърн Назарин Колидж, Бостън, САЩ; магистър по социална антропология от Лондонския икономически институт, Великобритания и по международни отношения от Колумбийския университет, Ню Йорк, САЩ. Филип Гунев е доктор по социология на Лондонски икономически институт, Великобритания. Владее английски, френски, руски и испански език.

Работил е като администратор на ценни книжа в Пътнам Инвестмънтс, Бостън, САЩ; финансов анализатор в Бийкън Хелт Стратеджис, Бостън, САЩ; управляващ консултант в Мейтрикс Нолидж Груп, Лондон, Великобритания. До март 2013 е експерт в Европейската комисия, член на Работната група по въпросите на корупцията, докладчик по напредъка на Черна гора в областта „Правосъдие и вътрешни работи” в преговорния процес за присъединяване на страната към ЕС.

В периодите 2003-2006 и 2008-2013 Филип Гунев работи като старши анализатор към Центъра за изследване на демокрацията в София. От 2003 г. досега работи като мениджър и изследовател по проекти на Европейската комисия, Фронтекс, Центъра за изследване на демокрацията, Институт Отворено общество (Ню Йорк, САЩ), Координационния център за контрол над малките оръжия и лекото въоръжение в Югоизточна Европа (SEESAC) и други.

Филип Гунев е автор на редица публикации по проблемите на организираната и конвенционалната престъпност и корупцията, предотвратяването на конфликти, противодействието на етническата и расовата дискриминация и други.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Стефан

2013.03.16 | 14:27

2
Аз понеже не съм в България, но уж следя какво става в страната, да попитам: Кой го предложи този млад човек, откъде го издириха? По едно време вече си помислих, че хората, участници в уличните протести ще издигат кандидати за постове...Не мога да имам нищо против него защото чувам името му за първи път. А е видно, че е направил блестяща кариера за не много години. Припомних си, че с подобно описание за личността му дойде и Симеон Дянков, а как си тръгна да почива където си иска, с когото си иска и колкото си иска... Странни работи стават в родината ни...
1

2013.03.16 | 07:08

1
CIA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини