Финансовият и вътрешният министър ще отговарят само пред Марин Райков

  • 15 март 2013 13:44

  • 2162
  • 8
Финансовият и вътрешният министър ще отговарят само пред Марин Райков
©

Министър-председателят Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май разпредели между вицепремиерите функциите по координация на дейността на различните министерства и органи на изпълнителната власт.

Заместник министър-председателят и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на ще наблюдава работата на министрите на икономиката, енергетиката и туризма, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните, на околната среда и водите, както и на министъра за развитие на електронно правителство. Тя ще осъществява също така взаимодействието на правителството с държавните комисии по сигурността на информацията, за енергийно и водно регулиране, за стоковите борси и тържищата, с Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, с КРС, Патентното ведомство и агенциите за ядрено регулиране и за приватизация и следприватизационен контрол.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013 ще координира дейността на министрите на отбраната, на правосъдието, на образованието, младежта и науката, на културата, на здравеопазването, на физическото възпитание и спорта. Тя отговаря също за работата на държавните агенции за бежанците, за закрила на детето, „Архиви” и „Държавен резерв и военновременни запаси”, както и за Националния компенсационен жилищен фонд, НСИ, Националната агенция за оценяване и акредитация и Националната агенция за професионално образование и обучение.

Дейността на държавната агенция за българите в чужбина ще бъде контролирана от заместник министър-председателя и министър по управление на средствата от Европейския съюз Илияна ЦановаИлияна Цанова Илияна Цанова е родена на 19 януари 1976 г. в гр. София. Магистър по финанси от Университета за.

От списъка с ресорите липсват министъра на финансите и този на вътрешните работи. В кабинета на Бойко Борисов именно тези две ведомства бяха оглавени от вицепремиери. Така Калин Христов и Петя Първанова ще отговарят директно пред премиера Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май.

Последвайте канала на

Novini.bg
2162 8

Коментари 8

Добави коментар
1

2013.03.16 | 07:11

8
И пак ли никой няма да отговаря пред народа!?
Червен боклук

2013.03.16 | 07:11

7
А Райков пред американското посолство ли рапортува?!
e

2013.03.16 | 07:11

6
Ако няма взаимодействие и СЪГЛАСУВАНОСТ между "Четирите властти",остава популизма и продължанието на мафиотската законност !
bat pan4o

2013.03.16 | 07:11

5
МИ КАТО НЯМА ПРОТЕСТИ ЩЕ СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ
ivan

2013.03.16 | 07:11

4
стига толкова празни приказки - нека свършат тези министри вече нещо, та да има и какво да докладват. герберите ни докараха до пълна мизерия!
умница

2013.03.16 | 07:10

3
където минат комунисти трева не никне ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ
tatitud thus

2013.03.16 | 07:10

2
райков да обясни защо французите на два път пращаха фермани българия да си го прибира . мястото на този боклук е в затвора . за прикриване на убийсто . Когато студента с баща варненски прокурор и майка адвокатка уби свой колега като го закла и двамата студенти в париж тоя райков покри случая което го прави съучастник в убиство застана на амбразурата да пази герб тези които му осигуряват пачката и поста в париж а убиеца така и изобщо не го наказаха и други героиства има райков а в това време съседните румъния и турция привлякоха милиарди инвестиции от франция

2013.03.16 | 07:10

1
Съдебна власт - не отговаря пред никого, щото независима. Финанси и МВР - отговарят пред Райков, Райков отговаря пред Плевнелиев, а той - пред арменския поп. Пита се кой отговаря пред хората?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини