Менда Стоянова: Имаме по - малък, но стабилен бюджет

  • 14 март 2013 13:46

  • 1504
  • 4
Менда Стоянова: Имаме по - малък, но стабилен бюджет
©

Според Менда Стоянова, председател на бюджетната комисия в 41-то Народно събрание, страната има по-малък, но стабилен фискален резерв.

"Това не е драма, защото януари и февруари държавата винаги има повече плащания. През март, април и май са основните годишни данъчни приходи и тогава имаме балансиране на приходи и разходи и можем да говорим за нормални нива на фискалния резерв.

Стягането на коланите не е в ръцете само на правителството. То е в зависимост и доколко може да си го позволи икономиката, доколко работи тази икономика и бизнесът създава работни места и внася по-високи данъци", обясни  пред БНР Стоянова.

На въпрос в какво се провали правителството на ГЕРБ Стоянова отговори: "Провалихме се в това, че правителството на ГЕРБ дойде със заявката за справедливост. През тези 4 години не успяхме да дадем на хората усещането за справедливост. Затова, че законите се прилагат еднакво за всички".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1504 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.03.15 | 01:02

4
До година недейте да правите бюджет, така ще сме най-стабилни, няма да се трвожим, че парите няма да стигнат, тъкмо ще си отдъхнем.
RIP

2013.03.14 | 22:48

3
И най-големият нещастник, на когото държат парите някъде другаде, преди да умре от глад, може да каже "Имам по - малък, но стабилен бюджет". За да произвеждаш трябва някой да потребява, а от своя страна той също да извършва някаква дейност. Нашата страна се "развива" по свиваща се спирала и само печатане на пари би могло да я изведе от нея, колкото и да ви се струва еретично.
Имало едно време...........

2013.03.14 | 22:47

2
Незнам какво бълнуваш но и Щатите не може в момента да ги спаси печатането на пари,а всички знаем как те си печатат пари-не е това решението без да съм голям икономист мога да ти кажа че в България хората ще станат по-богати не чрез производство на картофи и домати а чрез производство на:продукти с висока добавена стойност - електроника,проектиране,софтуер,кино,автомобилостроене,добив на газ,образование,туризъм но не само този по морета и планини а културен в малките градчета,занаяти за сърцето на тези градчета и много културни центрове.Българите са доказали че са интелигентни хора,но в група са големи простаци.Прави си сам изводите.
zai4eto bani

2013.03.14 | 22:02

1
neznam no to4no tozi bokluk na snimkata shte mi govori za budjeti i shte e v politikata .to4no tozi bokluk prikrivashe dalaverite v NAP GADNIQ CIGANIN OT KATUNICA CAR KIRO .

Добави коментар

Водещи новини