Финансовият министър: Парите за по-високите пенсии са гарантирани

  • 13 март 2013 18:37

  • 4278
  • 8
Финансовият министър: Парите за по-високите пенсии са гарантирани
© Булфото

Все още съм подуправител на БНБ. В платен отпуск съм. Банката има пълна независимост от мен като финансов министър. Това заяви в предаването "Лице в Лице" по БТВ министърът на финансите в служебното правителство Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов.

Попитан дали ще промени рестриктивната политика на предшественика си Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, министърът каза: "Имаме приет бюджет за тази година, приет от Народното събрание. Работим с определени прогнози за развитието на икономиката, които показват, че в голямата си част могат да се сбъднат. Не казвам, че нищо не мога да променя, но трябва да направим това, което е записано в бюджета. Увеличението на пенсиите от 1 април ще се случи. Средствата са осигурени, всички трябва да са спокойни засега. Изпълняваме бюджета, така работи демокрацията", добави той.

"Дилемата "магистрали или хляб" е опростяване на това как работи икономиката. Става въпрос за две различни неща. Без инфраструктури и общи инвестиции обаче икономиката няма как не работи. По време на мандата си правителството инвестира достатъчно, но много спаднаха частните инвестиции", обясни Христов. По думите му фискален резерв е необходим, за да може правителството винаги да има пари да се разплаща. "Фискалният резерв създава увереност и чувство за стабилност в чуждите инвеститори", каза още финансовият министър в служебния кабинет.

В отговор на въпрос Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов заяви, че няма да сменя шефовете на Агенция "Митници" и на НАП.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4278 8

Коментари 8

Добави коментар

2013.03.24 | 11:45

8
Ето истината: Младен Червеняков и лидерът на младежкото БСП били двете основни фигури във взаимоотношенията на социалистите с Йосич. Именно чрез Кирил Добрев сърбинът наливал пари в партийната структура. Според Джамалов, Червеняков често отскачал до Сърбия, понякога водел и сина си. “Пешо ми каза (бел. авт. - Петър Стоянов - Сумиста), че е важно да си добре с младите на БСП, с младежката им организация”, споделя свидетелят пред Цоновски.

2013.03.24 | 11:44

7
Този го гледам в момента по Би Ти Ви при Цветанка Ризова ...гледам и не вярвам колко е прост.Тоя не може да говори като хората като малоумник е ...боже опази ни от такива психо министри

2013.03.24 | 11:44

6
Иди се прегледай бе, лумпен! Ти си толкова проЗт, че няма как да разбереш, колко е умен министъра!
VELLI

2013.03.15 | 02:17

2
O6te ne se e nau4il da laje,kato drugite,zatova vi se struva 4e ne moje da govori!
Мончо

2013.03.24 | 11:43

5
Като цяло лаишка и повърхностна. Не изследва причините а следствията. Какво е стабилна държава-външна политика, вътрешна сигурнаст и добри финанси или казано просто Външно министерство, Вътрешно и МФ. Което правителство ги има то ще е добре. Да започнем с последното но най важното МФ. За да има държава трябват пари-а кой ги събира? И кой ги раздава? Къде са приходите? И отговорите- това са НАП и митниците. А кой ги ръководи пияндето Красчо и ченгето Ванко. И оттам поверигата - обърната кола. Ако тези ведомства работеха приходите годишно с 3 до 4 милиарда повече.А три години по 4 е равно на 12 милиарда. Въпрос-къде са? Отговорът е ясен. А защо няма пари? Да вземем НАП- 93% от приходите на НАП са от дирекция Големи данъкоплатци и дирекция София. И кои са директорите- малък Бойко и голяма Галка. Единият дава мило и драго да разсипе НАП, а другата си не знае кво прави. Същото и в митниците. И накрая пари нема-дийствайте. Е няма как да има добро Външно министерство и Вътрешно. И резерва го няма. Защо? Най лесно е да харчиш готови пари. И т.н. дълга тема но не за Бойковците...

2013.03.24 | 11:42

4
NE ISKAME PO VISOKI..ISKAME NORMALNI PENSIII- KOLKO GOSPODIN MINISTAR PREDLAGASH?..STE GIVEEM LI NORMALNO. STE BADAT LI NASHITE PENSII EVROPEISKI?

2013.03.15 | 02:18

3
Te Bankite umoriha horata te slojiha banker za ministar toi znae samo sabirane

2013.03.15 | 02:16

1
Вместо таван на пенсиите,да има дъно 300лв.а за лишените за получаване на пълна пенсия,би трябвало да има данъчни облекчения.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини