Правосъдният министър: Конете по средата на реката не се сменят

  • 13 март 2013 15:15

  • 1152
  • 0
Правосъдният министър: Конете по средата на реката не се сменят
© Булфото

Новият министър на правосъдието Драгомир ЙордановДрагомир Йорданов Драгомир Йорданов е министър на правосъдието от 12 март до 29 май 2013 г.   Драгомир Йорданов е беше въведен в длъжност от предшественика си Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент. Йорданов каза, че няма да сменя заместниците на Ковачева и ще се старае да продължи и завърши започнатите планове за реформи.

По думите му големият приоритет и голямата конституционна задача на това правителство е провеждането на избори: „Министерството на правосъдието много косвено и отдалече е свързано с технологичното провеждане на изборите. В същото време има много неща, които вървят, които са важни за държавата и които не бива да спират".

Йорданов подчерта, че специално в сферата на правосъдието едно от тези неща е механизмът за сътрудничество и проверка.

„Говорейки за екипа на министерството, в това число както политическият кабинет, така и администрацията - мое дълбоко убеждение е, то следва и от естеството на служебното правителство, че конете по средата на реката не се сменят. Много неща са започнати, неща, които са свързани с държавността. Неща, които са свързани с функционирането на съдебната власт, т.е. неща, които не зависят от политическите промени, свързани с изпълнителната или законодателната власт", добави още правосъдният министър.
 

Последвайте канала на

1152 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини