Марин Райков: Не мога да променя нещата с магическа пръчка

  • 13 март 2013 14:00

  • 5396
  • 41
Марин Райков: Не мога да променя нещата с магическа пръчка
©

Не мога да обещая, че с магическа пръчка ще реша всичко и то за толкова кратък срок от три месеца.

Това каза министър-председателят и министър на външните работи Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, който прие поста на министър на външните работи от досегашния министър Николай Младенов. "При всяко положение, ще се опитам да има чуваемост към всички, без значение - какви са били нашите лични и служебни взаимоотношения през последните 26 години, откакто съм в системата”, каза Райков, обръщайки се към екипа на Министерството на външните работи. „Слава Богу, ние вече сме в положение не само да говорим за приемственост като някакво заклинание, към което се стремим, не толкова защото е факт, а защото искаме да го постигнем. Мисля, че вече можем да говорим откровено, че всички, дори когато имаме някакви нюанси във възприятията си, и вижданията си, всички сме задвижени от желанието да има последователност, да има приемственост”, каза още Райков, по отношение на работата му в Министерство на външните работи.

"Създаването на обществен съвет към Министерски съвет ще бъде задача на новото правителство", продължи той. „Самият аз съм категорично решен - да потърся начин за структуриране на работата на подобна формация към Министерски съвет. Няма да пожертвам усилия и най-важното – няма да пожаля търпение и здрави нерви, за да го постигна, защото съм изключително добронамерен”, каза Райков. „Никаква арогантност няма да допусна, по отношение на протестиращите, дори тогава, когато имаме различия във възприятията. Тези хора не могат да не бъдат чути, и тези хора не могат да не бъдат приобщени към общите ни анализи за пътищата, които биха се очертали за излизане от сегашната ситуация”, каза още той.

"Основната ни задача е да бъде внесена една категорична увереност сред европейските ни партньори и съюзници, че България няма да има никакво съмнение - да продължи да изпълнява своите партньорски и съюзнически ангажименти точно толкова пълноценно и ангажирано, колкото го е правила досега – и в рамките на Европейския съюз, и в рамките на НАТО", категоричен беше Райков. "Ще продължим да работим по същия начин. Моята категорична нагласа е - в никакъв случай този преход между два екипа да не се усети”, каза още той. "Първата задача на заместник-министъра Иван Найденов, който запазва поста си в министерството, беше да се подготвят документите за Европейския съвета", каза Райков.  „Господин Иван Найденов е човек, който е работил с различни екипи и правителства. Той е бил политически директор при друго правителство с коренно различна ориентация, не искам да го споменавам. Става дума за човек, който, по мое лично убеждение, е изключително департизиран и концентриран върху темите, свързани с националния интерес”, каза Райков. "Искам да подчертая, че за мен ще бъде предизвикателство да съчетая двете функции", каза министър-председателят и министър на външните работи в служебното правителство.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5396 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар

2013.03.15 | 07:28

28
Абе вие коментиращите прости ли сте или се правите на такива за 2 месеца и то служебно правителство какво да направи!Олигофрени с олигофрени!Вземете се образовайте малко!Като искате чудеса гласувайт на 12 май и си изберете вълшебника Волен стига вече безмислици!

2013.03.16 | 11:20

41
Ей, малоумник, кой обиждаш ти бе? Ами това, че повечето са хора от обкръжението на ГЕРБ и СДС, като заместник министри и тоя начело е бил част от най-пропадналото правителство и по конкретно зам министър на външните работи заедно с Надето! А по-конкретно на тъпите ти разсъждения, никой не очаква от секретарки на невестулката Роско да направят каквото и да било, а да осигурят честни изборите, които вече според мен са опорочени, защото тия всичките са кукли на конци на Тиквата и каквото им каже това ще направят. Сега айде по живо по здраво и с тъпите ти коментари можеш да се мажеш пред БУДА!
PlayDaniel

2013.03.15 | 07:30

40
"Основната ни задача е да бъде внесена една категорична увереност сред европейските ни партньори и съюзници, че България няма да има никакво съмнение - да продължи да изпълнява своите партньорски и съюзнически ангажименти точно толкова пълноценно и ангажирано, колкото го е правила досега – и в рамките на Европейския съюз, и в рамките на НАТО", категоричен беше Райков. НЕ ПЕДЕРАСТ, ОСНОВНАТА ТИ ЗАДАЧА Е ДА НАПРАВИШ НЕЩО ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!!!
райков

2013.03.15 | 07:30

39
Не мога да изневеря на жидовете.разберете ми миналото!

2013.03.15 | 07:30

38
Волен премиер АТАКА ПОБЕДА

2013.03.15 | 07:30

37
ЩОМ НЕ МОЖЕШ МАХАЙ СЕ
ЗЛАТНАТА БКП ЛЪЖИЧКА В УСТА

2013.03.15 | 07:30

36
Га игра за НАША СМЕТКА не рева бе ЕВНУХ??? Сега ЛАПАШ еврейски п.и.шки!!!
МОЖЕМ

2013.03.15 | 07:30

35
Нека всички ЗАСПАЛИ БЪЛГАРИ да излезем тая неделя!

2013.03.14 | 08:47

1
koi shte si priznae 4e e zaspal :DD
3+1

2013.03.15 | 07:29

34
На 17.03 сме 4 човека на ПЛОЩАДА. ЖАЛНА ВИ МАЙКА ГРАБИТЕЛИ! За тия които лежат по басейните.ние се борим и ЗА ВАС!!!!

2013.03.15 | 07:29

33
този е от родените със сребърна лъжичка в устата!Хич не ми се вярва да сподели тегобите на народа,иначе може и да не е лош човекът....

2013.03.15 | 07:29

32
Те неможели с магическа пръчка,той и тиквоча така викаше,познато нали?И тоя е същата пръдня

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини