Новият финансов министър: Икономиката ще нарасне с 1-1.5%

  • 13 март 2013 11:41

  • 4614
  • 15
Новият финансов министър: Икономиката ще нарасне с 1-1.5%
©

Бившият финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи предаде управлението на министерството на новия министър от служебното правителство Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов.

Последните четири години бяха много тежки години. Доволен съм от това, което постигнахме, каза Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи при предаването на поста.

Имаше много желания за увеличаване на доходите на българското население, но нямаше такива възможности в бюджета. Това каза министърът на финансите в оставка Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи на церемонията по предаване на управлението на министерството на служебния министър Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов. Близо 4 години работя с екипа на Министерство на финансите. Бяха много тежки години в целия свят и особено в рамките на Европейския съюз, каза Дянков.

Основната задача в тази тежка икономическа ситуация в Европа беше - да възстановим финансовата стабилност, която беше позагубена през 2009 г., да я спазваме стриктно. Доволен съм от това, което постигнахме. Беше много трудно и заради постоянните проблеми в Европа. Много други държави се сринаха. Имаше много желания за увеличаване на доходите на българското население, но нямаше такива възможности в бюджета, поне за една част от тях, каза Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

„Каквото успяхме – направихме. Три пъти увеличихме минималната работна заплата. Заделили сме средства за увеличаване на пенсиите от следващия месец, за някои сектори като селското стопанство се увеличиха доста общите плащания, особено на животновъдите и растениевъдите”, добави Дянков.

„Пожелавам на следващия финансов министър Европа да е по-стабилна, за да може той и неговото правителство да работят в по-спокойна обстановка”, посочи още той.

Икономиката ще отбележи ръст от 1-1.5% тази година. Това прогнозира новият финансов министър в служебното правителство Калин ХристовКалин Христов Калин Христов е министър на финансите на България от 12 март до 29 май 2013 г.   Калин Христов, като пое поста от Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Христов не даде конкретен отговор, но подчерта, че правителството ще работи в рамките на разписания бюджет.

Според него има две възможности за вземане на дълг, разписани в бюджета - 1 млрд. лв. за финансиране на дефицита и още 1 млрд. лв. за рефинансиране на вече съществуващи дългове.Това на практика означава, че правителството по-скоро няма да търси нов заем.

Христов подчерта, че „трябва да се види дали има налични възможности за увеличаване на доходите".

Последвайте канала на

4614 15

Коментари 15

Добави коментар
111

2013.03.15 | 13:23

15
Изобщо не сте наясно какво искат хората.Хората са гладни и болни и затова са по улиците.Ако само приказвате глупости а нищо неправите скоро ще докарате хората до бунтове.Много хора казаха и изписаха мнения но никой не ги чува.За да нахраните хората заемете се с възраждането на селското стопанство и животновъдството като ако трябва да изтеглете заем от световната банка и държавата да подпомогне обработката на многото изоставени държавни земи като се ползват и хора които сега са безработни.Тези продукти нека се вкарат на нашия пазар за да паднат цените и да могат хората да си ги позволят.Това е много важно да се направи защото има много хора както и пенсионери които по цял ден са на едно кисело мляко и един хляб.Същото е с животновъдството.Трябва да се помисли по какъв начин то да се подпомогне за да не внасяме от вън конско или 20 годишно месо и да плащаме за него луди пари.Не може само да слушаме и изпълняваме депешите от Европейският съюз а за сметка на тях хората ни да гладуват.Нека тези политици които сме избрали да решат тези проблеми а не като Р.Овчаров да казват че било решено от предното правителство и той трябвало да подписва.Като не можеш да помогнеш на страната си значи не ти е там мястото и се махаш от властта а не да подписваш и да прибираш комисиони като заробваш народа си.
Joro

2013.03.15 | 13:22

14
Най0страшното е, че нито един от новите не е критичен към предишните. Това означава, че наистина са им В отбор

2013.03.15 | 13:22

13
поредния тъ*панар на сцената!
НАДЪРВИХ СЕ

2013.03.15 | 13:22

12
Като слушам Райков и заспалото МНОЗИНСТВО.направо се НАДЪРВЯМ!!!!

2013.03.15 | 13:22

11
В Русия няма да има платено обучение, обеща днес президент на страната Владимир Путин, предаде ИТАР-ТАСС. "Няма да се плаща за образование. Това го обещавам. Докато съм държавен глава, няма да позволя да има платено обучение ", каза Путин на заседание. Според президента въвеждането на такси ще докара страната до нивото на неразвитите държави. "Безплатното образование е моето вътрешно убеждение", допълни той.
shushu

2013.03.15 | 13:21

10
Ами време е да нараства. Всичко след бойково управление е добро. Най – хубавото от всичко е, че ще гледаме физиономията на Цветанов и Борисов много по-малко.

2013.03.13 | 21:22

9
Трябва спешно да вдигнем народа на протести против Президента-слуга и личен агент на генерал Стоимен Стоименов, който уж му е съветник по сигурноста , престъпния главен прокурор,продължаващ да прикрива всички престъпления на Мухобройко и Цветанов и това престъпно временно правителство, съставено от втория ешелон на ГЕРБаджийските подлоги и западните корпорации. Новият премиер е сътрудник на свърхсекретния щат на РУМНО и вербуван като агент на DGESE, след като французите го залавят на летище Орли да пренася огромни недекларирани суми, ползвайки дипломатическия си статус. Какво друго да се очаква от един престъпник, продал дори родината и народа си. Именно Райков заявява и с думи на практика денонсира споразуманието за изплащане компенсации на българите от Беломорска Тракия като заявява, че България няма претенции към Турция и не иска да обвързва подобни казуси с членството на Турция в ЕС. Сотир Цацаров не само отказва да образува предватрително производство за разследване на престъпленията на Мухобройко, но и отказва да разследва кой е издал заповедите да се изготвят досиета на всички по-активни протестиращи, да се подслушват и изнудват и да се заведе дело срещу този, който е разпоредил да бъдат нарушени правата и личната свобода на българските граждани. Трябва да искаме оставките на всички тези престъпници и съд за техните престъпни деяния и бездействие. Цацаров е открит слуга на Цветанов, който го държи с компромати за неговите деяния в Пловдив и хилядите недвижими имоти, придобити с негово съдействие. Назначен е с личната протекция на другия пловдивски престъпник- Красимир Гергов, което показва, че двете престъпни крила на ГЕРБ и БСП са от един и същ цирк.Трябва да ги пометем и да ги съдим, а не да се самозапалваме в знак на протест срещу техинте престъпления. Само така ще успеем да си извоюваме свободата и върнем достойнството и бъдещето на народа си. Престъпна продажна сган! Всички те трябва да бъдат съдени заедно с техните чуждестранни и вътрешни тайни кукловоди. Да организираме народа и да се вдигаме. Явно без малко кютек по мазните задници на тези продажни престъпници и мерзавци няма да стане нищо и те ще продължат да ни яхат,грабят и убиват като нагло ни се смеят в лицата ! Крайно време е да спрем тази гавра на властимащите-българоубийци с народа!
wars

2013.03.13 | 20:14

8
Я, Дянков ти що още си на свобода ами не си в затвора и имуществото не ти е конфискувано бе оръфляк нещастен?

2013.03.13 | 16:42

3
Какво имущество ще му конфискуваш като живее в Америка, че нещо не мога да се сетя?
PlayDaniel

2013.03.13 | 16:53

7
И аз съм МНОГО доволен от това, което свършихте през тези 4 години!!! Къде можем да се срещнем, за да Ви благодаря лично, за свършеното?

2013.03.13 | 16:45

6
Тоя значи сега ще опуха още 2 милиарда от резерва и край.Падне ли борда 1 евро ще се сменя за 5,50 лева.Инфлацията от 1997 е 140% и расте,а курса изкуствено се държи на 1,955лв. за 1 ервро.По този начин държавата ще се разплати с фирмите на които дължи,защото договорите са в лева.Честито!
o&k

2013.03.13 | 16:41

2
Какво общо има инфлацията с борда?И эащо трябва да пада борда,след като не е в ничий интерес?Няма да те питам эащо бъркаш инфлация с девалвация,эащото няма да имам основание да ти направя комплимент,че много ги раэбираш нещата:)

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини