Вежди Рашидов предаде официално властта на Владимир Пенев (обновена + снимки)

  • 13 март 2013 11:06

  • 2501
  • 0
Вежди Рашидов предаде официално властта на Владимир Пенев (обновена + снимки)
© Булфото

Досегашният културен министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко предаде официално поста „министър на културата” на своя заместник актьорът Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май.

Пенев ще бъде министър на културата в рамките на служебното правителство, назначено от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Церемонията се състоя в Министерство на културата, минути след като в Министерски съвет се проведе предаването на властта от кабинета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на служебния кабинет на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май.

"Пожелавам на моя добър приятел и колега Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май, който от днес може да се нарече и министър на културата, да има достатъчно сили и воля, за да работи в името на българската култура", каза министърът на културата от правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Рашидов заяви, че с умисъл не е направил своя отчет на свършеното пред медиите, защото според него – „същественото изчезва от медиите”.

„В медиите се появява това, което може да забавлява улицата, но в Министерство на културата са парите, съдбата, бъдещето на хиляди български творци и отговорността е безкрайно голяма”,каза Рашидов.

Той отбеляза, че е направил отчета си в един ресторант пред гилдията на писателите, на поетите, на артистите, защото през тези 4 години е работил за тях. „В това трудно време - не съм ги предал. Никога не съм изменил на занаята творец. За нас е важно да сме добри професионалисти”, заяви Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Той опреди екипа на Министерството на културата „като истински професионалисти, с които винаги е работил добре”.

„С ръка на сърцето заявявам и вярвам, че оставям Министерство на културата в едно добро състояние, като успяхме да върнем интереса към българското кино, вместо към чалгата”, подчерта Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

"Думите „морал”, „чест” и „достойнство” липсват от българските медии и българското общество, те не само не се употребяват, но и не означават нищо. Моята задача като министър на културата дори и за два месеца е да се опитам да ги върна" обеща пред журналисти служебният министър на културата Владимир ПеневВладимир Пенев Владимир Пенев е министър на културата в служебното правителство Марин Райков от 12 март до 29 май. Той се определи като „стреснат, трогнат и очарован” в първите минути като културен министър. „Приемам този пост като лично изпитание”, заяви Пенев.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2501 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини