Икономист: Служебното правителство ще бъде една много кратка песен

  • 13 март 2013 07:48

  • 1213
  • 1
Икономист: Служебното правителство ще бъде една много кратка песен
©

Служебното правителство ще бъде една много кратка песен, която ще отзвучи бързо. Това обяви в предаването "Денят започва" икономистът и журналист Димитър Събев.

Не виждам никакви основания да се притесняваме от действията на новия кабинет, но историята на българската политика показва, че най-големи поразии се правят след най-цветните обещания, коментира той. По думите му, след това страната винаги изпада в дълбоки кризи - икономически, политически, културни.

Георги Ангелов, старши икономист в Институт "Отворено общество", обяви, че на него повечето от участниците в това правителство са му напълно непознати. Засега го приемам като импровизация и ще видим какво ще се получи, каза той. По думите му, е добър знак, че министърът на труда е вицепремиер. Това показва, че се вижда и разбира проблемът, смята Ангелов.

Според Събев, служебния кабинет ще продължи политиката на предходното за увеличаване на пенсиите от 1 април, но увеличението с 5% на пенсия от 150 лв. са един хляб и една кофичка кисело мляко. Това със сигурност няма да реши проблемите на възрастните хора, допълни журналистът.

По думите на Ангелов, основната задача на служебното правителство е да осигури бюджет на стабилност. То трябва да намери парите да изплати заложените в бюджета увеличения - за пенсии, за учителски заплати. Не е лошо да се направи един преглед за публичните разходи, смята той и препоръча там, където се финансират неефективни дейности, да се пренасочат към други пера - социални плащания, мерки за икономически растеж. Така че служебният кабинет ще има свобода за действие, допълни икономистът.

Сега е важно хората да си вършат работата, защото продължаващото недоволство на гражданите ще ни вкара в една яма, от която трудно ще излезем, заключи Димитър Събев.

Последвайте канала на

1213 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.13 | 11:31

1
На нас обаче участниците са ни доста добре познати-просто си направете труда да надзърнете в Агенцията по вписванията и ще видите ,че голяма част от "участниците" в служебния кабинет са в икономически връзки с Иво Прокопиев–ТИМ и Цветелина Бориславова.Други пък са известни крадци от костово време.Въобще пълен цирк-ГЕРБ си управляват,под диктовката на ТИМ

Добави коментар

Водещи новини