ВМРО: Служебният кабинет може да направи много

  • 12 март 2013 19:22

  • 880
  • 0
ВМРО: Служебният кабинет може да направи много
©

Лидерът на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността поздрави президентът Плевнелиев по повод избора на Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май за служебен премиер. Каракачанов не скри, че тъкмо ВМРО са подкрепили назначаването на Райков като заместник-министър на външните работи в кабинета на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -. Според лидера на ВМРО служебният кабинет може и трябва да направи много повече от това само да организира предстоящите избори, за да отговори на очакванията на протестиращите българи.

„В момента бих казал, че това е най-опитният дипломат в нашето външно министерство след всички онези рокади, чистки, кадрови промени, които прави всяко едно правителство, за да изгони опитните дипломати и да си сложи своите партийни послушници", коментира лидерът на ВМРО. Според него изборът на президента Плевнелиев за служебен премиер е удачен, тъй като той определи Райков като най-добрия действащ дипломат и човек с ясна визия за националния интерес на България и политиката, която страната ни трябва да води и на Балканите като регион, и в Европа.

„Друг е въпросът, че проблемите, които извадиха хората на улицата не са външнополитически, те са икономически. От тази гледна точка той може да направи нещо полезно, защото не съм съгласен с тезата, че служебното правителство трябва да се занимава само с провеждане на изборите. Хората са на улицата, защото години наред бяха грабени от фирмите монополисти", каза Каракачанов.

Според него основната задача на служебния премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май и на неговия екип е да направят пълна ревизия на дейността на ЕРП-та и други големи монополни отрасли в страната. Ако се установят факти за злоупотреби и грабеж на хората, това правителство трябва да започне процедура по развалянето на договорите за приватизация, категоричен е Каракачанов.

Последвайте канала на

880 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини