Веселин Методиев: В състояние на криза се нуждаем от дипломат като Райков

  • 12 март 2013 17:11

  • 1568
  • 3
Веселин Методиев: В състояние на криза се нуждаем от дипломат като Райков
©

В състояние на криза страната се нуждае от убеден демократ и патриот за министър-председател. Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май е патриот и демократ. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от Синята коалиция Веселин Методиев в коментар на състава на служебния кабинет.

„Нямам никакви съмнения в неговата убеденост да си свърши добре работата. Речта, която произнесе, беше забележителна”, посочи Методиев. „Министър-председателят изпрати няколко ясни послания. Тези послания бяха както към хората, които протестираха, които той определи по един много висок начин – нарече „национално достойнство” протестите и гражданското поведение на хората.

Същевременно той каза, че ще бъде неотклонен към спазването на демократичните ценности, Конституцията и този европейски избор на българите, който е направен. Всичко, което беше нужно да се направи, беше казано”, заяви Методиев. Той заяви, че очаква атаки срещу президента и служебното правителство. „Това не е парламентарно правителство и то не може да е толкова силно, колкото едно парламентарно правителство. Но в рамките на своите задължения като служебно правителство то се води от много силен човек – г-н Райков”, посочи депутатът.

„Мисля, че Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май не е бил член на никоя партия. Аз го познавам отдавна”, посочи Методиев.

Той отказа да коментира останалите министри в служебния кабинет, тъй като те не са били обявени публично от президента. „Аз съм на 55 години и те всички са по-млади от мен, така че е нормално да познавам повечето от тях”, каза Методиев.

Последвайте канала на

1568 3

Коментари 3

Добави коментар
наблюдател

2013.03.13 | 03:36

3
Гражданино В. Методиев, ти си скучен парзнословец. Много думи нищо неказващи. С какво този Марин се е проявил като патриот и демократ? Или основание за за това празно лакейство са лични интереси и приятелство. Толкова износено говорене, за толкова години никакво развитие не си претътпял. Защо ли те слушаме!
tor

2013.03.13 | 03:36

2
ами да ги видим тези прехвалени кадри. то на автобиография и националния предател Дянков го докарва. Време е за сериозни действия, а не за кадрово уреждане
поет

2013.03.13 | 03:35

1
АКРОСТИХ НА ПРОТЕСТА (Б)анкя мутрата роди. (О)хранителният бизнес бос го направи. (Й)осич поста Главен секретар му купи, (К)омандарската му страст да утоли. (О)лигархията пък премиер го направи /И/ нейния завет му остави: (Г) като Граби с пълни шепи (Е) като Еб.в.й майката на всеки (Р) като Режи лентички за пред народа (Б) като Баламосвай будалите по селата и махалите! /С/ега в криза мероприятие се най-добре реализира, /А/ген Буда затова мафията го активизира – (М)илионите олигархията да грабне (А)ферите и миналото да покрие (Ф)асадната демокрация да надгради (И) народа да остави без пари! (Я)сно е обаче, че това не може повече така да продължи !

Добави коментар

Водещи новини