Бойко Борисов прибира 11 400 лв. заради неизползван отпуск

  • 11 март 2013 13:00

  • 13070
  • 60
Бойко Борисов прибира 11 400 лв. заради неизползван отпуск
©

Малко повече от три месечни заплати ще получи премиерът в оставка Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заради неизползвани отпуски. За близо четирите години начело на страната той е почивал само 16 дни - 12 през 2010 г. и четири през 2011 г., твърди 24 часа.

Вестникът е получил справка по Закона за достъп до обществена информация за ползваните отпуски на правителството от началото на мандата до февруари тази година. Размерът на обезщетенията е приблизителен, тъй като е изчислен спрямо неизползваните дни платен годишен отпуск.

Заплатата на премиера е 55% над депутатската, която е замразена от 2009 г. и е 2196 лв. Борисов се разписва срещу 3403 лв. Данните са изчислени при работна седмица от 22 дни. Така за 74 дни натрупана отпуска премиерът би трябвало да получи 11 440 лв. обезщетение. Заради това, че почти не е почивал, той е загубил 18 дни от отпуска си за 2010 г.

Близо три месечни заплати също ще получат министрите Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко и Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Възнагражденията на членовете на кабинета са 30% върху депутатските, или 2854 лв.

Над 7133 лв. ще получи за 55 дни неизползван отпуск министърът на земеделието Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на. За мандата той е почивал общо 53 дни.

Социалният министър Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко има 53 дни натрупан отпуск и ще получи за тях над 6874 лв. Иначе през мандата той е отдъхвал 55 дни.

52 дни отпуск пък са останали на министъра по еврофондовете Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Като обезщетение за тях той трябва да получи 6744 лв. За сметка на това обаче Дончев не е почивал нито един ден през 2012 г., а за целия мандат е ползвал 32 дни отпуск.

Над 5836 лв., или две заплати, ще получи като обезщетение за 45 дни неползван отпуск министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. През 4-те години начело на ведомството той е почивал 63 дни.

Едва 13 дни е бил в отпуск министърът на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. Той обаче смени на поста Александър Цветков през май 2011 г. Така за 40-те дни, които Московски не е ползвал, трябва да получи обезщетение от над 5188 лв.

34 дни отпуск пък не е ползвал военният министър Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март. За тях той ще получи почти две месечни заплати, или над 4409 лв. Той пое поста, след като Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 смени във външно министерство неуспялата кандидат-еврокомисарка Румяна Желева през януари 2010 г. От тогава до февруари т. г. Ангелов е бил 50 дни в отпуск.

Само 13 дни е почивала Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена, след като пое министерството на регионалното развитие от Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното през 2011 г. За натрупаните 32 дни отпуск любимката на премиера трябва да получи обезщетение от заплата и половина, или над 4150 лв.

Толкова ще вземе и вицепремиерът Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. Той не е ползвал 32 дни отпуск, а за 4 г. начело на Министерството на вътрешните работи е почивал 76 дни.

Спортният министър Свилен Нейков трябва да получи обезщетение за 26 дни неползван отпуск, или над 3372 лв. За последните 4 г. той е ползвал 80 дни, като един от тях е бил за обучение, сочи справката от Министерския съвет.

83 дни е отдъхвала екоминистърката Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко, откак е поела поста. За 25-те неползвани дни тя ще получи обезщетение от над 3242 лв.

Над 2983 лв. пък ще вземе външният министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 за 23 дни неползван отпуск. Откак е на поста, той е отмарял 69 дни. През 2010 г. обаче при рокадата от Министерство на отбраната във Външно той е получил над 2000 лв. за неползвани 16 дни отпуск.

2723 лв. за 21 дни неползван отпуск ще вземе правосъдният министър Диана Ковачева. Тя обаче е член на кабинета от края на 2011 г., когато смени на поста Маргарита ПоповаМаргарита Попова Маргарита Стефанова Попова е вицепрезидент на Република България от 2012 г. и бивш министър на. За този период Ковачева е почивала 17 дни, като 3 от тях са през януари т.г.

Около 2334 лв. обезщетение за 18 дни неизползван отпуск ще вземе министърът на икономиката Делян Добрев. Той е почивал 10 дни, откак наследи на поста Трайчо Трайков през март м.г. По същото време пък Десислава Атанасова смени Стефан КонстантиновСтефан Константинов Стефан Константинов е роден на 02.01.1966 г. в гр. София. През 1983 г. завършва средното си образование в здравното министерство. За този период тя е била в отпуск 14 дни и трябва да получи 1815 лв. за останалите 14 дни.

Най-стриктен в използването на полагаемите 30 дни платен отпуск е вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Честите пътувания до Америка заради семейството му обаче бяха една от причините, които премиерът в оставка Борисов посочи за оставката на Дянков преди 3 седмици. От началото на мандата до февруари т.г. той е почивал 94 дни, като е изчистил всичките си отпуски за 2010, 2011 и 2012 г. Така за 5 дни неползван отпуск през т. г. Дянков ще получи около 648 лв.

Според справката освен премиера през 2012 г. нито ден ваканция не са имали и министрите Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко и Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник. Най-почиващите министри в кабинета пък са Симеон Дянков, Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко и Свилен Нейков.

Последвайте канала на

Novini.bg
13070 60

Коментари 60

Добави коментар
нео

2015.11.05 | 14:42

60
Имало едно време една "демократична" балканска държава, на чело на страната се истъпанчил един крадлив и леко неадекватен,цар ( министър-председател), и викнал царя "намерете ми хора да ограбим,пардон "оправим" страната за 800 дни.Събрали се мутри и ченгета от ДС, и решили да влязът в политиката за, целта взели една сикаджииска мутра. Наели ПР отдел и започнали да му лъскат имиджа на "Човек от народа".Направили го главен секретар текнали едни хубави пари от метаамфетамини и кокаин,любимата му Цвети Секса ги препирала през една хубава банка със звучното "С" в името.После един човек от ДС с леко турско самосъзнание,в знак на признателност направил нашия мутро-герой Генерал-лейтенант.И по хубаво станало направили го кмет на София то не били комисионни от поръчки и всичко потплатено с обещания и сладки приказки.Лъснали едни заводи за отпадъци не само София но и страната процъвтявала.Но не нашият герой вече бил готов за по-големи дела.Събрали се добрите чичковци от ДС, дошли и добрите чичковци от СИК и решили да му направят партия с гръмко име.Чичкото със турско самосъзнание учтиво подметнал една хубава фраза,и хоп нашият юнак се пръкнал в парламента,вече премиер. Добрите чичковци от ДС и СИК направили малка консултация с други чичковци от две приятелски парламентарни групи с трибуквени имена и решили тази партия ще бъде "дясна", и така се пръкнали едни от най-изявените анти-комунисти,оформило се новото ДС дясно.Държавата разцъфнала партията на нашия герой назначила един физкултурник които имал ексцентрично хоби колекционирал недвижими имоти, но въобще не бил корумпиран.Започнала се една воина с престъпноста то не били охтоподи,нагли,кози,килъри,невестулки,носорози.Престъпността била смазана,дори циганите така се стреснали че се отказали от кражбите и станали монаси.Един известен бард които имал проблем с потенето,дори направил песен химн.Заваляли потоци от европари,всеки ден никнели по три магистрали, девет спортни зали , метрото минало под ламанша.Здравеопазването разцъфнало,стандарта се вдигнал застрашително наложило се МВФ с декрет да ни принуди да свалим заплатите и пенсиите,границата ни била залята от емигранти от Германия,Канада,САЩ,Великобритания и Япония, и всичко това под вещото управление на нашия честен,безкористен и неустрашим герои от Банкя. И всички живели дълго и щастливо яли(Искето Фидосова, повече),пили(Вежди Рашидов, повече) и се веселили(Румен Николов- Пашата, повече).

2015.11.05 | 08:14

59
докато беше премиер-министър, слушахме, че само че разпуска на мач и тенис, и лентички режеше, сега заплати имало да взема ,и аз искам да съм министър-председател.

2015.11.04 | 20:06

58
Браво бе Бойко,аз отпуска не съм имала шест години и не ми е платена нито пък ще ми я заплатят-за голямо съжаление това е деиствителноста в България.ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ!!!!!!!!!!!!!!

2015.11.04 | 20:05

57
Нали тази свиня много ревеше за неизползваните отпуски? Много били ощетявали държавата? Айде сега да не му ги изплатят и на него?! 11 хиляди лева - пенсиите на 55 човека за 1 месец

2013.03.14 | 17:08

56
Абе тоя нахалник още ли пари иска да открадне бе . Не го ли е срам . Апарите за нашите отпуски дето не сме ги взели да ходим на работа да им изкарваме заплатите къде са . Б.Б Е НАЙ ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ . И аз си искам парите за отпуските . Аз казах

2013.03.14 | 17:05

48
Вие всички дето плюете по Бойко,защо не се самозапалите,и без това за нищо неставате

2013.03.14 | 17:08

55
А ти тъпанар такъв само се полей с нафта или бензин - по твой избор а аз ще ти драсна клечката
нео

2013.03.14 | 17:08

54
Ои, милото ми гробарче недоклатено не се ядосваи така да не дигнеш кръвното.
:-))))))

2013.03.13 | 11:42

9
Ми ние по-добре него да палнем. Тъкмо да не се мъчи с това болно сърце как сега ще преживява без играта я на футбол я на тенис през работно време
KOREKTOR

2013.03.14 | 17:08

53
До #36 А бе АНОНИМНИКО, колко още трябва да изгорят буквално, за да разбереш , че си ТЪПА ГЕРБЕРСКА БУДАЛА. Ти си един загубен нещастен нечовекоподобен индивид.

2013.03.14 | 17:07

52
Да му надчислят разходи за игра на футбол, тенис голф и рязане лентички през работно време и парите за командировките на лицата от пртньорските служби (за да го величаят) и ония педераси от ЕС, Барозо и сие.
321

2013.03.14 | 17:06

51
ГЕРБ=ГРОБ ПОТОПИ БЪЛГАРИЯ В КРЪВ! СБОГОМ ГЕРБ=СМЪРТ=МИЗЕРИЯ=РАЗРУХА=УБИЙСТВА НА ДЕЦА! СБОГОМ ГАДНА МУТРО БОКО ТИКВАТА! СБОГОМ НА НАРКОТРАФИКАНТА, УБИЕЦА И ПЕДОФИЛА АГЕНТ БУДА! НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ! ЗАТВОР ЗА МИЛИАРДЕРИТЕ БОЙКО БОРИСОВ И ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА!
Кодекс на труда

2013.03.14 | 17:05

50
Отпуските имат давност. Сори БОКО губиш ги, ако се спази закона. Ти и без това 4 години беше в перманентна отпуска. Рязането на лентички и разходки по стадионите си е вид отпуска.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини