Миков: Дори и в една сфера от доклада на Еврокомисията не е констатиран напредък

  • 19 юли 2011 14:59

  • 904
  • 1
Миков: Дори и в една сфера от доклада на Еврокомисията не е констатиран напредък
© Булфото

Това заяви депутатът от ПГ на Коалиция за България Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по повод предстоящото оповестяване на мониторинговия доклад на ЕК за България.

Според Миков, в предварителния вариант на доклада е изчезнал окуражителния тон за България от предишните 2 мониторингови доклада.

„Характерното за доклада е, че не се коментира отпадането на механизма за верификация и партньорство. С оглед на европейската стратегия за сигурност е възможно той да бъде вплетен в общия механизъм по темата правосъдие и вътрешни работи за всички страни. В България обаче тази стратегия не се обсъжда”, коментира депутатът.


Той допълни, че в доклада темата за финансирането на партиите, за т.нар. политическа корупция, остро стои в контекста на предстоящите избори. „Този въпрос, освен като тема на доклада, е и тема на наблюдения за капацитета на България да проведе демократични и законни избори. Смятаме, че все още има възможност за подобряване на законодателната уредба за провеждането на предстоящите вотове за президент и местна власт, но управляващите не са на нашето мнение”, каза още Миков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
904 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.26 | 06:54

1
Дай да видим като управлявахте вие по кое имаше напредък? А.. да - напредък с престъпността - 10 пъти по-голяма, не смееха хората да карат нощем по магистралата, фалшивите полицаи бяха повече от истинските... Нямаш право на глас. Потъвате завинаги!

Добави коментар

Водещи новини