Румен Христов: XXI век сме, Сидеров се държи недостойно

  • 20 май 2011 20:36

  • 854
  • 0
Румен Христов: XXI век сме, Сидеров се държи недостойно
©

Ние от Съюза на демократичните сили осъждаме поведението на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа и смятаме, че то е недостойно и непристойно за 21-ви век, още повече, че България е страна член на Европейския съюз.

Това каза пред журналисти в Хасково кандидатът за президент на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в, помолен да коментира за БТА днешните сблъсъци пред джамия в центъра на София.

"Това, което днес се случи в центъра на София, за мен е абсолютно недопустимо. Не може един политически лидер, с цел да спаси имиджа си и да запази един или два процента от подкрепата си, да поставя етническия мир на карта", коментира Христов.

Според него именно търпимостта между отделните етноси е една от най-характерните черти на българската нация. По думите му право на всеки български гражданин е да има своята вяра, никой няма право да пречи на тези хора да изповядат своите религиозни убеждения и те не трябва да бъдат ползвани по никакъв начин за политически цели.

"Според мен тази реакция на г-н Сидеров трябва да бъде разгледана от органите и от прокуратурата, очаквам и реакция от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, както и от вътрешния министър Цветан Цветанов", добави кандидатът за президент на СДС.

За пореден път Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа показа, че водената от него формация няма място в българския парламент и в българския политически живот. Подобни ултрафашистки скандални и провокативни действия са опасни за демокрацията в страната! Същата тази демокрация, която СДС и българските граждани отстояват мирно вече повече от 20 години, посочват от СДС в декларация на официалния им сайт.

Последвайте канала на

854 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини