Първанов се срещна с европейския омбудсман Никифорус Диамандурос

  • 18 юли 2011 18:46

  • 677
  • 0
Първанов се срещна с европейския омбудсман Никифорус Диамандурос
© Булфото

Гостът е на посещение в България по покана на омбудсмана на Република България Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в е посочил, че от съществено значение е да има високо качество на административните услуги - на българско и европейско ниво, и се радва на установения диалог между институциите европейски и национален омбудсман. Президентът е изтъкнал, че администрацията следва не само прецизно да изпълнява законите, но е необходимо да има и изострена социална чувствителност и адекватно откликване на жалбите на гражданите, особено в условията на криза. Той е посочил, че българските институции имат своя респект от националния омбудсман.

Европейският омбудсман Никифорус Диамандурос е подчертал, че ролята на институцията на омбудсмана е да бъде в противотежест на злоупотребата със служебно положение, с което допринася за утвърждаването на правовия ред и добрите административни практики. Той е изтъкнал, че срещата му с президента е един от най-силните моменти в неговото посещение в България. Диамандурос е изразил задоволство, че държавният глава познава проблемите и типологията на гражданските жалби.

Според президента Първанов посещението на Никифорус Диамандурос е добър повод да се популяризира дейността на институцията омбудсман като цяло.

Последвайте канала на

Десислава Станева
677 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини