Плевнелиев след 5 часа КСНС: Предсрочните избори са изходът от кризата (видео)

  • 26 февруари 2013 18:22

  • 8410
  • 46
Плевнелиев след 5 часа КСНС: Предсрочните избори са изходът от кризата (видео)
© Булфото

След 5-часово заседание постигнахме пълен консенсус. Като отчита справедливите протести на българските граждани, породени от нерешени проблеми, и оценява рисковете и заплахите за националната сигурност, Консултативният съвет за национална сигурност (КСНС) постигна общо съгласие, че демократичното устройство на страната не може да бъде поставено под съмнение. Това заяви президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното след заседанието на Съвета.

"Изходът е провеждане на предсрочни парламентарни избори. За това са нужни целенасочени действия на президента, на правителството в оставка, Народното събрание и местната власт. Всички действия трябва да бъдат насочени към запазване на гражданския мир. Трябва да се предприемат действия за намаляване на цената на тока. Трябва да има и мораториум върху сделки за държавни и общински имоти на крайбрежни ивици. В четвъртък ще имам обръщение към нацията, ще адресирам част от проблемите, които гражданите поставиха, ще посоча ясни срокове, ясни решения. Имаме изключителна мотивация на членовете на КСНС да се предложат конкретни решения. Излязохме с конкретика – Закон за енергетика, Закон за енергийна ефективност, мораториум върху строителството по черноморското крайбрежие. Проблемите няма да бъдат заметени, ще търсим решенията заедно с гражданите. Ще гарантираме спокойствието и правовия мир в държавата. Благодарим на българските граждани, които по един демократичен начин показаха своята воля и позиция. Не всичко ще се реши от днес за утре. Някои от исканията са решими, други са нерешими, някои са възможни, други са невъзможни. Ще работим обаче за намаляване, а не за увеличаване на напрежението", посочи държавният глава.

От думите на президента стана ясно още, че парламентът ще приеме специална програма, за да отговори на исканията на гражданите. Той не назова датата на предсрочните избори, като уточни, че тя ще стане ясна скоро. "Ще преценя в кой момент и кога да посоча точната дата на провеждането на изборите. Те ще бъдат в периода, който беше постигнат като компромисен - в края на април-средата на май. Конкретна дата очаквайте скоро", каза Плевнелиев.

Президентът заяви, че с напускането на КСНС днес лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа си е направил кризисен пиар. По думите на Плевнелиев заседанието на Съвета за сигурност се провежда по точно определен ред. Припомняме, че Сидеров поиска медиите да останат по време на заседанието.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
8410 46

Свързани новини

Коментари 46

Добави коментар
офцата бако

2013.02.28 | 20:27

46
На изборите НЕ трябва да се гласува. Хората да Не гласуват. Да няма партии в България-всички са се насрали и са измамници. Единствено Волен Сидеров и Атака са може би добро решение, но няма как да спечелят изборите. За това избирателните урни да останат празни. Сегашния протест трябва да се доведе до край. Иначе народа си остават РОБИ завинаги. Не трябва да се вярва на (куклата-президент на конци). Сега се опитват да замажат положението с думи и обещания за да се успокои народа и всичко ще продължи постарому. И да ви намалят с 8 процента тока, ще дойдат 1-2 поносими сметки и после пак ще ни шибат. А народа трудно ще се вдигне втори път. 23 години се сменят партии и ви лъжат, пропусне ли се този момент господ да е на помощ на българския народ-ама и господ няма да може да му помогне. Всички партии и монополи ВЪН. А знаете ли двете причини за оставката на герб-(да не носят отговорност за безобразията си и да не могат да се пипнат монополите). Властващата партия и опозицията се карат за пред народа, а всички заедно го смучат. Битката е коя партия ще е на власт та да смуче повече от опозицията. През 4 години всичко се повтаря, само дето овчия народ не може да го разбере и си мисли че като си отидат едните и избере другите всичко ще се оправи. Глупав народ за съжаление. Сега ВЕДНАГА не се ли каже НЕ на партии избори и монополи ни чакат бедност и мизерия не още 23 а 1123 години. И да знаете- няма световна криза. Тя е измислена и създадена от група мултимилиардери. И ЕС е измислен за поробване на нации. А българския народ са овце които търпят всичко и лесно могат да бъдат излъгани. Това за съжаление е факт.

2013.02.28 | 20:26

45
Идеята да не се гласува не е лоша но за съжаление няма как да стане... Дори и някак си да се обединят българите и да откажат да гласуват, нали се сещаш че турците пак ще гласуват. А и циганите ще гласуват за който плаща най-добре. И тогава какво - ще ни управлява парламент от ДПС и който плаща на циганите... Според мен решението е точно обратното - да гласуват ВСИЧКИ българи, но не за партиите които са управлявали до сега (БСП, сините, ГЕРБ, ДПС), защото тях ги видяхме що за стокаса и трябва да се изключат от властта!
трезвомислещ

2013.02.27 | 17:47

36
до №61 ако никой от нас не гласува, резултатът ще е 240 депутати от ДПС. трябва да се гласува задължително!

2013.02.28 | 13:11

44
Олигарха мазно се измъква от исканията на хората за мажоритарен вот защото никой от мазниците няма сметка от такъв..
Def Kom 1

2013.02.27 | 18:47

43
Абе каде е батко бе?
ицо

2013.02.27 | 17:54

42
Президента хем е страхлив, хем е притеснен, хем е като послушно кученце, на което му казват какво да прави.

2013.02.27 | 17:54

41
какво да прави горкия,от никъде подкрепа,един малък гаф и той в канала и какво правим без правителство и президент,анархия,видяхме ги снощи стачкуващите,пияни и удряха и псуваха автомобилите на хората,полицията стоеше,това ли постигнахте ДРУГАРИ стачкуващи.

2013.02.27 | 17:53

40
Тия там пияните келемета ги събра един господин на име Янаки Ганчев. Хората от протеста си отидоха,но медиите тръгна по тази групичка да им снима сейра. Ако мислиш,че тези отрепки имат нещо общо с протеста значи си по-заблуден и от тях. А от Роската по-долен мишок едва ли ще се намери.
mmmmou

2013.02.27 | 17:53

39
Няма нерешими проблеми г-н Плевнелиев.Има не достатъчна воля за решаване на проблемите.Стига сте пазили интересите на грабителите на Нашата Държава !Заповядвам Ви като лоялен гражданин на тази държава.Просто ги хванете / Вие знаете кои са/, конфискуваййте им имуществото, нищо че не се води пряко на тяхно име и ще се влеят милиарди в хазната, които са източени от там.Толкова ли е трудно?

2013.02.27 | 17:53

37
Искам да попитам само, ако някой може да ми отговори.... Нашият президент малоумен ли е???
o

2013.02.27 | 17:53

38
Не питай като малоумен:)
ЕДИН ОТ НАРОДА

2013.02.27 | 06:05

35
господа политици,един виден президент от близкото минало е казал една фраза: ОТ ХОРАТА, ОТ НАРОДА И ЗА НАРОДА! Помислете малко над тая фраза преди да предприемете каквито и да е действия.
Малко уточнения

2013.02.27 | 05:41

34
Не е " РОСКАТА" името му е РАСИМ и РЕЗАН П***К !!!

2013.02.27 | 02:48

33
ГЕРБ и БСП са едно и също.Не го ли разбрахте бе хора.За пред нас се карат ,а задкулисните им игри си ги правят заедно.Валентин Златев си е и при БСП и при ГЕРБ.И много други са като него.Бойко плюе комунистите за пред нас а после си"пият ракията "заедно.За 3,5 години какво направи?Кои е ОСЪДЕН?КЪДЕ Е ЗАКОНА ЗА КОНФИСКАЦИЯ НА НЕЗАКОННО ИМУЩЕСТВО?И колко още неща обещаваха.ГЕРБ,БСП,СДС,ДСБ,ДПС са ЕДНА ПАРТИЯ.Това е партията на ОЛИГАРСИТЕ,на кърлежите дето ни стискат за гушите за да печелят милиони.Заради тях няма пари за болните дечица.Заради тях няма закони и бандитите са на улицата.Те не дават да се развива малкия бизнес за да са монополисти.Заради тях си плащаме осигуровки и после пак плащаме и още много.СМЪРТ ЗА МАФИЯТА .ДА ГИ ЗАПАЛИМ И ИЗГОРИМ ЖИВИ БРАТЯ БЪЛГАРИ.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини