Кристалина Георгиева: Еврокомисията ще бъде обективна към България

  • 18 юли 2011 12:05

  • 1249
  • 0
Кристалина Георгиева: Еврокомисията ще бъде обективна към България
©

Очаквам, че редовният доклад на ЕК за България ще бъде обективен - да отчете постиженията и както винаги да даде конструктивни препоръки към българското правителство. Това каза пред журналисти европейският комисар Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, която връчи годишните награди „Д-р Илко Ескенази” в представителството на ЕК у нас.

Очаквам да бъде обективен доклад, който да отчита постиженията и както винаги, като доклад, в който се търсят пътища за това да вървим напред, да има конструктивни препоръки към българското правителство. Очаквам той да даде яснота за това как изглежда процесът в бъдеще, така че да може да се мисли за следващите крачки, когато България и Румъния могат да решават какво искат да правят и как да го правят, и да се обръщат към Комисията за това, каза Георгиева.

Еврокомисарят коментира още, че ЕК се е произнесла съвсем категорично за готовността на България за влизане в Шенген. Според нея технически страната ни е готова да влезе в Шенгенското пространство. По думите й обаче е добре България да бърза бавно предвид на сложната световна обстановка в момента. „Ние имаме много сложна ситуация в Северна Африка, виждаме, че в Европа има много големи теми за това как икономиката на ЕС да дръпне напред. В тази обстановка вниманието трябва да бъде върху приоритетите на днешния ден. Във всички случаи България ще влезе в Шенген, тъй като тя е технически готова”, каза тя.

Последвайте канала на

Novini.bg
1249 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини