Екатерина Захариева - служебен премиер, Цветлин Йовчев наследява Цветанов?

  • 25 февруари 2013 06:18

  • 21689
  • 45
Екатерина Захариева - служебен премиер, Цветлин Йовчев наследява Цветанов?
©

Най-обсъждана за служебен премиер e Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, която бе зам.-министър на регионалното развитие при Плевнелиев, а сега е главен секретар на президента, научи "24 часа".

Тя е магистър по право. За финансов министър сериозно било обсъждано името на подуправителя на БНБ Калин Христов, който преди дни отрече. Според слуховете Плевнелиев е сондирал мнения и за банкера Светослав Божилов, който преди време бе в управителния съвет на фондация “Отворено общество - България”, а по-късно бе съакционер на СИБАНК.

Пред колегите си президентът няколко пъти повторил, че е готов да даде време на протестиращите да се регистрират, ако искат да участват в изборите.

Станало ясно също, че Плевнелиев не е във възторг от варианта да даде на ДПС мандат за съставяне на правителство след очаквания отказ от ГЕРБ и БСП. Убедили го обаче, че това е по-малкото зло пред варианта да връчи мандата на “Атака”, а Яне Янев засега не успява да възстанови парламентарната си група.

Най-вероятно обаче държавният глава ще бави с една седмица връчването на мандата между втората и третата партия.

Друг негов служител - шефът на кабинета Цветлин Йовчев, е вероятният бъдещ вътрешен министър, твърди Труд. Той е най-запознатият човек от екипа на Плевнелиев с работата на службите. Името му е обсъждано и за премиер, но тъй като дългият му стаж в контраразузнаването би породил обществени критики, засега плановете са да е само министър или най-много силов вицепремиер.

В правосъдното министерство вероятно ще се премести един от юридическите секретари на Плевнелиев. Това вероятно ще е Росен Кожухаров. Като бивш шеф на дирекция във Външно и бивш консул в Милано той обаче може да бъде поставен начело и на дипломатическото ведомство.

За социалното министерство президентът също има подходящ човек - секретарят му Деяна Костадинова бе съветничка на Бойко Борисов по социалните въпроси, а по-късно и заместничка на Тотю Младенов.

Тепърва ще се търси удачен титуляр за агроведомството. Убедителна кандидатура за там е Румен Порожанов, шеф на Държавен фонд "Земеделие", който успя да сложи ред в земеделските европрограми. Той е човек на Дянков.

Последвайте канала на

Novini.bg
21689 45

Свързани новини

Коментари 45

Добави коментар
неразбрал

2014.09.06 | 20:28

45
Или аз съм изтървал някой урок или някой друг, но може ли някой да ми обясни защо Плевнелиев връчи мандата на ББ, след като той не е нито председател на парламентарната им група, нито е в парламента въобще.

2014.09.06 | 20:28

44
ТРЯБВА ДА ГО РАЗБЕРЕТЕ ВСЕКИ ПОЛИТИК В ТОЗИ И ПРЕД.ПАРЛАМЕНТИ Е ОБВЪРЗАН С РАЗЛИЧНИ ГРУПИРОВКИ ,ТРЯБВАТ НИ НОВИ АБСОЛЮТНО НОВИ МЛАДИ ХОРА.НЕ СЕ НАТИСКАЙТЕ ЗА СТАРИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ СА ВИ НЕОБХОДИМИ ЩЕ НИ ЗАВЛЕКАТ ОТНОВО НА ДЪНОТО РАЗБЕРЕТЕ ГО АКО ЩЕ ПРОМЕНЯМЕ НЕЩО ТО СТАВА САМО С НОВИ ХОРА НО ВОЙНАТА СИ ОСТАВА КАТО ПРИОРИТЕТ НЯМА ДА МОЖЕМ ДА ГИ СВАЛИМ ОТ ВЛАСТ ДОБРОВОЛНО ЩЕ ИМА БОЙ!!!!
СОФИЯ

2013.02.28 | 12:08

43
НЕ ИСКАМЕ ГЕРБ-2 БЛАГОДАРЯ!!!!АЗ СЪМ ЗА АТАКА ДА ИЗГОНИ МОНОПОЛИТЕ И ДА СВАЛИ ИМУНИТЕТА НА ДЕПУТАТИТЕ!!!!И ЗАПЛАТАТА АКО УВЕЛИЧИ,ЧЕ СЕГА ИЗДИШАМЕ,ЖИВЕЕМ НА МАГИЯ ПРОСТО!!!!
123

2013.02.27 | 22:38

42
нали уж щеше да се назначават експерти които да не се свързват с нито една партия която е в парламента.тези герберски мърши няма да допуснат това и ще си подготвят изборите за фалшифициране.герб ще спечели до толкова че да не могат сами да съставят правителство.а оня с голямата глава самовлюбеният боко тогава няма как да стане премиер.ако направи коалиция неможе вече сам да решава а другите пионки да го слушат
В

2013.02.26 | 20:11

16
Да бе, дайте да направим конкурс за олигофрени, който е най-тъп и вика и псува най-добре, него да изберем. Да бъде дружина!

2013.02.27 | 00:36

41
Обзалагам се с всички пишещи ,за една лична прогноза;а именноЧЕЗ ще и прекратят договора,но... след това ще я "подарят" на някой от българската енергомафия,който отдавна точат зъби,да обсебят и този златен дял

2013.02.27 | 00:26

40
Samo Ataka i Volen!
Пламен Христов

2013.02.26 | 21:52

34
Казва се Болен /мозък/
Готов съм да забравя

2013.02.26 | 23:57

39
комсомолското минало на президента, ако покаже малко мъжество и забрави за ГЕРБ и ББ. Ако помисли за България може направо да оглави протестите и спечели хората и следващите избори. Май не го разбира обаче или го е страх от "гнева на Ахила" ! И на децата е ясно, че с хора близки до него т.е. ГЕРБ ще се провали. Толкова ли е трудно да покани истински специалисти в ресорите си останали досега извън партиините пристрастия ?? Дали те обаче ще се съгласят, ето това е въпроса?? "Времето е наистина променливо":)) ! Може и съвместно с гражданските сдружения да подбере хора ! Но не би - помни добре, кой го сложи там !! Така става, като не слуша жена си !!:))
до Готов съм да забравя

2013.02.26 | 21:01

31
Пишеш:"Може и съвместно с гражданските сдружения да подбере хора". По дефиниция гражданските сдружения с цел управление на държавата или контрол нас такова управление се наричат ПАРТИИ. Та кажи ми защо да им вярвам

2013.02.26 | 23:57

38
Олей-малей... СТРАХ!!!! Ами ако не дай боже дойде "АТАКА" на власт!!! Ами тогава какво ще правите бе мишоци, майкопродавци, измекяри, дьонмета, мафиоти, тарикати, гьотверени и всякаква до сега властваща политическа измет!!!!! Е те тогава ще видите дяволи по пладне!!

2013.02.26 | 23:57

37
"...не е във възторг от варианта да даде на ДПС мандат за съставяне на правителство след очаквания отказ от ГЕРБ и БСП. Убедили го обаче, че това е по-малкото зло пред варианта да връчи мандата на “Атака”" Че как да е във възторг - нали единствено Атака не е била във властта и не е в съюз с мафията... ИЗМЕКЯР ДОЛЕН СИ РОСЕНЧОООО
Pepino

2013.02.26 | 23:56

36
Първо трябва да се гласува промяната на закона за избори и после да се разпуска парламента . Иначе пак ще ни прекарат те и в момента искат да се измъкнат от тази отговорност . И не ни трябва служебно правителство , стига с тия номера . Трябва да се създаде едно програмно правителство контролирано от граждански надзор , което да изпълни промените . Съответно веднага да се приложат на практика и законите срещу монопола които съществуват и в момента . След това спокойно може да се разпусне праламента и да се назначат нови избори .Тогава вече наистина можем да говорим за промяна , за това политицити в парламента искат да се измъкнат , щото ще трябва да работят за нас тоя път .

2013.02.26 | 20:12

17
Edin komentar koito e logi4en i jasen-pozdravjavam vi!

Добави коментар

Водещи новини