Плевнелиев ще обяви стъпките за създаване на правителство

  • 21 февруари 2013 07:26

  • 728
  • 1
Плевнелиев ще обяви стъпките за създаване на правителство
© Булфото

След като днес парламентът гласува оставката на правителството е ред на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното да обяви следващите стъпки за съставяне на кабинет.

Президентът ще предложи първо на най-голямата партия - на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - да състави правителство. Той обаче декларира, че няма да участва в служебен кабинет и консултации. По конституция трябва да се предложи мандат за съставяне на правителство и на втората политическа сила- БСП, но червените също обявиха, че не желаят да участват в правителство в рамките на този парламент и са за спешни избори.

Държавният глава
има право да избере и сам да предложи мандата на една от останалите партии в парламента, като времето, с което разполага, е една седмица.

Ако не се постигне съгласие за образуване на правителство, президентът назначава служебен кабинет, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори в двумесечен срок, информира БТВ.

От администрацията на президента съобщиха, че веднага след гласуването на оставката в девет тази сутрин, започват консултациите.

Последвайте канала на

728 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.21 | 09:56

1
нищо няма да обяви заваляита като хората, още не е в час, въобще не трябваше Бойко да подава оставка, но монополистите му скропиха номер, че беше готов да ги нагъне

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини