Еврокомисията отказа да коментира оставката на Бойко Борисов

  • 20 февруари 2013 19:32

  • 1420
  • 0
Еврокомисията отказа да коментира оставката на Бойко Борисов
©

Европейската комисия отказа да коментира оставката на българския премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и неговия кабинет.

„България отбелязва напредък. Стартиран е демократичен процес и ние нямаме конкретен коментар за този вътрешен процес", коментира говорителят на Европейската комисия Пиа Хансен изненадващата оставка на кабинета на Борисов.

„Сега националният парламент на България трябва да реши следващата стъпка", добави тя.

Помолена да коментира последните сблъсъци между полицията и протестиращите в балканската страна, Хансен изтъкна, че България „може да поддържа обществения и правов ред" и че ЕК има "пълно доверие в демократичния процес в страната, както и във всички останали страни-членки на Евросъюза".

Във връзка с процедурата за отнемане на лиценза на ЧЕЗ, говорителят на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер заяви, че даването и отнемането на разрешения е в правомощията на националните регулатори. Марлене Холцнер добави, че по конкретния случай Еврокомисията не е запозната с подробности, но регулаторите по принцип са в правото си да отнемат лицензи при определени условия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1420 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини