Емил Кабаиванов: Предсрочните избори ще дестабилизират страната

  • 19 февруари 2013 07:37

  • 1067
  • 2
Емил Кабаиванов: Предсрочните избори ще дестабилизират страната
©

Протестите срещу цените на тока ми се струват логични. Те не са проблем само на това правителство - то трябваше да реагира още първата година. Електроразпределителните дружества трябва да се под строг контрол и да се отговори на няколко въпроса: защо те бяха продадени на два пъти по-ниска от реалната им цена, защо загубите по ел. мрежата е за сметка на нас, а не на дружествата както е в цяла Европа. Попита лидерът на СДС Емил Кабаиванов в сутрешния блок на БНТ.

Костов, Сакскобургготски и Станишев са оставили своя отпечатък върху всички тези проблеми, а сега критикуват, каза още той.

СДС смята, че смяната на финансовия министър е положителна, но монетарната политика се оказа неуспешна. Няма как да говорим за доходи, без икономиката ни да работи. Той бе категоричен, че иска да видят от кабинета как ще поддържат мотора на икономиката и да има работа за хората.

Как може 4 месеца преди нормалните избори да искаме предсрочни избори. Какво ще ни доведе това - корупция и размита отговорност. Изпита на ГЕРБ е след 4 месеца, те трябва решително да го довършат. Предсрочните избори само ще дестабилизират страната, каза още Кабаиванов.

Лидерът на СДС заяви, че ще водят разговори с други дясно центристки сили, за да дадат ясна заявка за следващия парламент. Попитан дали се е разпаднала Синята коалиция и в НС, той заяви, че тя ще продължи да съществува там, но де факто я няма вече.

Последвайте канала на

1067 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.02.19 | 11:35

2
КАБАГЛУПАКОВ имаш много, много по-здрави от всички Карловци.
$

2013.02.19 | 11:34

1
Абе въобще защо ни занимавате с тази герберска подлога! При едни избори единствения пуснат глас ще е неговия.

Добави коментар

Водещи новини