Станишев: България вече не е същата

  • 17 февруари 2013 17:09

  • 16503
  • 122
Станишев: България вече не е същата
©

Българите са прави да протестират и да търсят справедливост, да защитават правата си. Ясно се вижда, че протестите от последната седмица по същество са насочени срещу мизерията, липсата на справедливост и социална защита от държавата.

Това заяви лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в деня на протестите. Той изтъкна, че с бездействието си правителството показва своята неадекватност и неспособност да реши проблемите в страната. Хората са на улицата, повече от 100 000 протестираха днес, а премиерът мълчи в Македония, мълчат и министрите. След всичко, което стана днес в страната, България вече не е същата. Вижда се ясно, че правителството и премиерът Борисов нямат нужния обществен кредит на доверие, за да овладеят ситуацията и да отговорят на очакванията на хората, заяви Станишев.

Аз не изключвам възможността и за предсрочни избори, защото такава ситуация, в която няма доверие към властта и към държавата трябва да има политическо решение – това е единствено възможната развръзка, допълни още Станишев. Според него най-вярното решение ще се постигне чрез гласа на хората, а това става на избори. На страната днес са й нужни институции, парламент, ползващи се с доверието на гражданите, за да направят промените в политиката на държавата и да отговорят на очакванията на хората. Затова първата стъпка към решаването на проблемите на страната е оставка на кабинета. Ние ще настояваме за спешни консултации с политическите сили в България, за да бъдат те адекватни на очакванията на хората, заяви лидерът на БСП по повод масовите протести в страната срещу правителството и високите цени на тока.

Днес хората сами поискаха оставката и на премиера и на правителството, защото разбират тяхната обвързаност, тяхната зависимост от монополите, заяви още Станишев. Все по-наяве излиза икономическата обвързаност на това правителство с тези електроразпределителни дружества. Едно от първите решения на това правителство през август 2009 година бе да се даде без конкурс на EVN Горна Арда. От медиите разбирам, че достатъчно близки хора на премиера са в ръководството на ЧЕЗ, тогава няма защо да се питаме защо не се осъществява ефективен контрол върху цените, каза още лидерът на БСП.

Вместо да вземе решителни мерки срещу монополите, премиерът прави имитация на някакви действия в стил "тука има – тука няма", като назначава и уволнява шефове на ДКЕВР. Днешното искане на оставката на назначената преди три дни от самия Борисов Юлиана Иванова, е поредното доказателство за неспособността му да се справи с проблемите или говори за неговата обвързаност с политиката за защита на монополите, която това правителство превърна в своя основна цел. Правителство на г-н Борисов е взело в ръце всички икономически и финансови потоци в страната, но не може да реагира адекватно, защото неговите икономически интереси противоречат на интересите на хората, каза в заключение лидерът на опозицията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
16503 122

Свързани новини

Коментари 122

Добави коментар

2013.07.26 | 10:06

122
pomiqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqr

2013.07.26 | 10:06

121
Млъкни и не смей да се обаждаш, нагъл долен плъх крадлив!! Как може да има толкова безсрамни хора, просто не мога да разбера...Но прав е де, България не е същата, но трябва да се промени още много, а това ще стане само с дни като днешния. Поклон пред всички протестирали днес!!! Варна - вие днес дадохте пример!
до гадния плъх

2013.07.26 | 10:05

120
АМИ МИШКО СИВА НАЛИ ТОЧНО ВИЙ ОТ БСП - БКП НИ ВКАРАХТЕ В ТОЗИ ФЮЛМ

2013.07.26 | 10:05

119
Червен помияр,вън от БГ!НИКОЙ НЕ ТЕ ИСКА,МАЙМУНО КОМУНИСТИЧЕСКА!

2013.07.26 | 10:04

118
Ти, наглецо долен, се скрий в мишата си дупка! Много си повярва, че си някой! Помниш ли 14-ти януари 2009-та? А видя ли във Враца депутат като се опита да яхне протеста, как щеше да гризне дръвцето? Трай си, нагъл комунист такъв, имай поне капка срам!

2013.07.25 | 23:44

117
Ей, нямате търпение. Или бързате за да не се разсекретят договорите и да се види какви сте ги натворили вие? Както протестираме сега така ще протестираме и когато вие дойдете на власт. Каде ти е енергииня експерт господин Овчаров? Защо не го виждаме да изказва "компетентно" мнение?

2013.07.25 | 23:43

116
Не харесвам ГЕРБ,но този мазен наглец,е още по-нагъл.Прави се на много загрижен и си мисли,че ще вземе власта.Станишев-не си прави предварителни сметки-няма да ти се получат,по-добре пий една студена вода и не дрънкай глупости,никой вече не ти вярва и на теб,освен заблудения ти електорат..
adsdw

2013.02.18 | 20:41

68
Тройната коалиция: - заменките / европейски екоорганизациите оценят нанесените щети между 2 и 8 млрд. ЕК иска да ни глоби за около 2 млрд, инф е от 1фев.2013/ - спрени фондове / веднъж са спрени пред присъединителните фондове, втори път евро фондовете. от БСП правят изявление, цитирам "Европейския съюз се държи към България като към колониално владение".. един вид как може да им спират фондовете? За черешка добавяме, че се създава фонд "антикризисната прогама за борба с корупцията"... от който почва да се краде, първата схема е за подписване на консултантски договор на стойност 850,000лв с фирма назначена без обществена поръчка.Реално общо са спрени стотици милиони - За Белене само за 2008-ма са платени веднъж 400млн, а после НЕК взима заем от Париба на стойност 250млн, този май трябва да се върне кредита с лихвите е 400 млн. Реалната инфраструктура в Белене е на стойност 45 млн.. колко са откраднатите пари? малко хора знаят, но говорим за стотици милиони отново. - цанков камък - около 1045 млн... а всички други корупционни практики и обществени поръчки? - закона за амнистия /от ЕК бяха обявили че по-голяма глупост не се е случвало в ЕС/ - убийствата, отвличанията през седмица? - капаните? увеличените пенсии в последният момент, хеликоптери, влакове, които и до днеска плащаме за някои от тях?

2013.07.25 | 23:43

115
Много е интересно, кой кога и поради какви причини определи тази недорасла и инфантилна личност за лидер на 100г. партия и като капак - за председател на ЕНП! Да се чуди човек!!
POPIRAT

2013.07.25 | 23:43

114
Абе ти ли имаш думата да критикуваш, твойта мама да е...а в продажното мръсно копе....нце, мръсно, гадно руско гейче.Ти и твойта педе.....стка партия докарахте България до тоя хал,майка ти да е...а ку...венска да е..а, плъха гаден , мръсен .Ако зависеше от мен бих те пратил в шибаната ти МАТУШКА РУС.Но там няма да оцелееш и месец.

2013.07.25 | 22:10

113
Ти си един долен боклук и освен властта и парите нищо друго няма значение

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини