Бриго Аспарухов: Дейностите в разузнаването и дипломацията се преплитат

  • 15 юли 2011 19:27

  • 1294
  • 1
Бриго Аспарухов: Дейностите в разузнаването и дипломацията се преплитат
© Булфото

Дали ще бъдат наречени тоталитарни или демократични, винаги в дипломацията и разузнавателните служби дейностите се преплитат, заяви пред Радио "Фокус" бившият директор на Националната разузнавателна служба (НРС) Бриго Аспарухов.

Той направи този коментар по повод промените в Закона за дипломатическата служба, според които дипломати на публична длъжност, които са бивши сътрудници на Държавната сигурност, няма да могат да работят в задгранични мисии.

Той допълни, че трябва да се наложи вето върху Закона за дипломатическата служба.

„Такива хора, които тепърва искат да направят принос в световното развитие няма да се получи. Традициите остават, тъй като дипломатическата, и разузнавателната дейност, хората принадлежащи към по-специфични институции, винаги се преплитат и имат една и съща цел-да работят за сигурността и интересите на страната си и за нейния просперитет”, каза още Бриго Аспарухов.

Бившият директор на НРС бе категоричен, че промените в Закона за дипломатическата служба ще паднат в Конституционния съд.

„Тази традиция трябва просто да съществува. Конституционният съд стъпва на традициите и обичайните практики и преди всичко на законодателството, така че и съм убеден, че той ще отхвърли тези промени”, заяви още Бриго Аспарухов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1294 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.07.16 | 21:48

1
Най-после да се намери един да го каже! Време е да се спре това некадърно момченце Младенов

Добави коментар

Водещи новини