Светослав Малинов не очаква компромати срещу себе си

  • 14 май 2011 17:46

  • 784
  • 0
Светослав Малинов не очаква компромати срещу себе си
©

Не очаквам компромати срещу себе си, ГЕРБ и БСП съзнателно скъсяват времето за президентския дебат, като заявяват, че ще обявят номинациите си през август-септември, коментира Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат, когото националното съвещание на ДСБ единодушно номинира за кандидат-президент.

Той ще премери сили в отворен предварителен вот с Румен Христов, издигнат от СДС. Целта е "Синята коалиция" да има общ кандидат на президентските избори през есента.

По думите на Малинов другите партии са влезли в тежък режим на изчакване. Лидерът на ДСБ Иван Костов добави, че закъснелият дебат за ролята на държавния глава, както се очертава, означава, че никой няма да предложи алтернативно "президентстване на президентстването на Георги Първанов".

Това означава и че ще се следва неговият курс, обясни Костов. Според него Бойко Борисов се страхува от избирателите и затова бави обявяването на номинацията на ГЕРБ за държавен глава. "Кофите с помия" , които според премиера са се излели върху Цветан Цветанов, когото той посочи преди около две години за претендента на управляващите за "Дондуков" 2, бяха истина, каза още лидерът на ДСБ.

В рамките на идната седмица се очаква да стане известна датата, на която ще бъде подписано споразумението между СДС и ДСБ за общо явяване на отворените предварителни избори, както и кога ще започне кампанията на Малинов и Христов.

Партньорите в "Синята коалиция" преговаряли, партията, чийто представител загуби вота, да излъчи кандидата за вицепрезидент, като не е задължително това да е номинираният за държавен глава.

Все още нямало и разбирателство в десния съюз кога да бъдат предварителните избори. СДС настоява за 29 май, а ДСБ за средата на юни. Хората трябва да имат право на информиран вот и на ясни правила за него, разясни заместник-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова.

Утре са вътрешните избори в ДСБ за кандидат за столичен кмет между Петър Москов и Прошко Прошков. Резултатите от вота ще станат известни късно същата вечер.

До 22 май по места трябва да бъдат обявени кандидатите на "Синята коалиция" за кметове. Това се отнася само за селищата, в които десните са постигнали твърда договореност кого да издигнат или да подкрепят като гражданска кандидатура.

Последвайте канала на

784 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини