Ръководството на ЧЕЗ на разпит в комисията "Янев"

  • 14 февруари 2013 07:42

  • 915
  • 0
Ръководството на ЧЕЗ на разпит в комисията "Янев"
©

Парламентарната анкетна комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта ще проведе открито заседание, съобщиха от комисията.

На него ще бъде изслушано ръководството на „ЧЕЗ България“ ЕАД, съвместно с председателите на ДКЕВР, Комисията за защита на потребителите и Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Експертите на Комисията изпитаха огромно затруднение да се свържат с шефовете на Управителния и Надзорния съвет на „ЧЕЗ България“, за да изяснят дали Петър Докладал и Томаш Плескач са получили уведомлението за изслушване в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта. Оказа се, че единственият номер, с който можаха да се свържат сътрудниците на комисията, е националният телефон за работа с клиенти 0700 10 010.

Те са се сблъскали и с друг парадокс, секретарката на и.д. председател на ДКЕВР е била потърсена за съдействие от Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта с цел да предостави координати на ЧЕЗ, чрез които ДКЕВР осъществява комуникация и контрол и се оказало, че имат само един телефон, на който никой не отговаря.

По-късно от служители в ЧЕЗ представителите на комисията са успели да разберат, че все пак в „ЧЕЗ България“ вече са получили писмата и ще се явят на изслушването в парламента.

Откритото заседание ще се проведе днес от 14.00 часа в зала „Запад” на Народното събрание.

Последвайте канала на

Десислава Станева
915 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини