Яне Янев носи папките за корупция на Цацаров

  • 11 февруари 2013 06:33

  • 1044
  • 5
Яне Янев носи папките за корупция на Цацаров
©

Шефът на парламентарната комисия „Антикорупция” Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, ще занесе днес на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в папките с разсекретени документи за далавери в енергетиката по времето на кабинета „Станишев”.

Янев ще представи разкритите „гранд корупционни схеми”, съобщиха от комисията. Ще бъдат дадени документи, които доказват причинена вреда на държавата за над 90 млн. лв. от енергийни далавери.

В документите има и информация за натиск от страна на бившия енергиен министър Румен Овчаров върху следователи, за да брани собственика на „Фронтиер” Красимир Георгиев.

Очаква се Янев да назове днес и прокурорите, които го били заплашвали с цел да не разкрива данните от разсекретените папки.

„През седмицата ще публикуваме още документи, от които е видно какви обяснителни записки са пращани до президента Георги Първанов и какво той е изпращал за хода на преговорите с руската държава по казуса „Белене”, по АЕЦ „Козлодуй” и изобщо за енергийния шлем”, обясни вчера Янев

Последвайте канала на

Novini.bg
1044 5

Коментари 5

Добави коментар
дон пепе

2013.02.11 | 23:32

5
Яяя педала пак се появи, ГЕИ акция.
k. k. k.

2013.02.11 | 23:29

3
Стига си приказвал само глупости бе Педал. Имал папки, толкова си прост че няма на къде. Както се изказа в предаването ОТБЛИЗО че Руснаците ни продавали ментелив уран, ало педал смотан уран 235U е един и същ в цялата планета,това не е бензиновоз по пътя да му долееш вода,тъпанар смотан.

2013.02.11 | 23:29

4
Душице мила, май по физика си имал двойка. Горивото не е от уран235 само, а е смес от 235 и 238 и маса други неща. Отработеното гориво съдържа плутоний, ако си чувал и други остатъци от разпада на урана, така че не е все едно "свежо", "отработено" и "рециклирано" гориво. Ама защо ли ти ги разправям тези неща, ти си от тези, които знаят половината азбука и са готови за професори по граматика.
Кус Кус Клан

2013.02.11 | 23:28

2
Браво, Яне! Цацаров действай!

2013.02.11 | 23:28

1
Шубе ви е от папките, нали! Че е гадно - гадно е, ама това което сте правили е още по-гадно. Да ви видят хората колко пари струвате сини, червени и турци и да знаят кой им се прави на морален ментор. Вие с морала нямате общи точки, бе айол. Дваисе години крадете и само това правите! Всичко осмукахте до което се допряхте. Голтаци влязохте в политиката, а сега сте милионери. Как стана тая работа? С ум и труд ли го постигнахте? Никой от вас не е пил вода морен. Няма лошо - но нека ви знаят хората колко пари струвате - вие и клакьорите ви.

Добави коментар

Водещи новини