Жени Живкова: Не ми е самоцел да стана президент

  • 15 юли 2011 07:29

  • 3089
  • 3
Жени Живкова: Не ми е самоцел да стана президент
© Булфото

Това са хора, които ме познават, оценяват моите качества и предполагам, че това са причините да ме номинират за президент.

Преди близо месец имах разговор с лидера на партията г-н Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Говорихме дълго. Още тогава изразих пред него желанието ми да не се кандидатирам за президент. Казах му, че нямам амбицията да ставам държавен глава, защото това за мен не е самоцел, казва в интервю за в. „Стандарт” Жени Живкова.

Оставена е една отворена врата - да си помисля до пленума и да преценя всичко „за” и „против”. Обясних, че трябва да избера дали да върша това, с което в момента се занимавам, дали да развивам бизнеса и фондацията си или да се отдам изцяло на новото амплоа, ако бъда избрана за президент. Приема ли номинацията, аз трябва да се откажа от абсолютно всичко, което до момента съм създала, добавя още Живкова.

Според нея БСП е най-голямата партия в България, независимо, че загуби последните парламентарни избори, тя има структури, които поддържа на добро ниво. Ако те се мобилизират и успеят да убедят електората да гласува за президентската двойка и за кметовете, които са издигнали, биха могли да бъдат спечелени тези избори.

На въпрос има ли нещо, което може да промени решението й, Живкова заявява: „Може би се разделям с шанса си, може би никога повече няма да имам такава възможност, може би носталгията към семейството, към дядо ми също оказва влияние днес, но понякога свободата е по-важна от всичко останало. Аз избирам свободата да творя и да помагам на обществото по друг начин пред възможността да стана президент. Живот и здраве в някой друг живот може би да имам втори шанс”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3089 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
отговор на № 1

2013.09.09 | 07:08

3
Ех Николова и ти ли си от тези българи с такова примитивно мислене и разбиране,че в речника ти съществува само думата комунист и крадец. Това означава че въобще не познавате истинският човек в лицето на Евгения Живкова !!!!!!!
Николова

2013.09.09 | 07:08

2
Е това не е вярно. Самоцел на всеки комунист е власт много власт за да могат да крадат. Само погледнете колко кандидати има за президенти.Комунистите са оперирани от чувства на срам и неудобство.Бой с лакти дакато се доберат до властта и после гледай та виж как се краде и как народът ти масово гладува за да имат те джипове,палати,къщи в жужбина и и...
надя атанасова

2011.07.15 | 18:41

1
ако жени реши да се кандидатира с чиста съвест ще гласувам за нея аз съм от хората които не гласуват

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини