Нови кресла само след подпис на някой от ГЕРБ

  • 15 юли 2011 06:24

  • 634
  • 0
Нови кресла само след подпис на някой от ГЕРБ
© Булфото

Номинациите ще стават само писмено и с подпис.

Това нареди в сряда на Изпълком на ГЕРБ премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Повод за директивата стана среднощен спор в правителствената резиденция в Бояна кой да застане начело на НОИ. Депутатите от ГЕРБ предложиха за шеф на института колежката си Светлана Ангелова. Тя бе поканена на Изпълкома в Бояна, но пред премиера си направи отвод. Финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи пък от няколко дни настоява начело на НОИ да застане бившият зам.-шеф на Комисията за финансов надзор Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . Заради споровете Изпълкомът се зае с казуса. Борисов събра своите в сряда вечер и отказа да вземе страна между депутатите и финансист номер 1.


Като се предлагат имена, след това някой трябва да носи отговорност, отсякъл Борисов пред герберите, пише в. "Стандарт". Той припомнил, че за всеки пост иска да има поне три кандидатури, от които да се избира. "Това изискване съществува още от създаването на гражданското сдружение ГЕРБ, оттогава сме го заложили в принципите си и в повечето случаи го спазваме", коментира шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на.

Според него дебатът, който се развихри около представянето на кандидата за началник на НОИ Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. , се случил, защото предложението било само едно. "Когато се предлага само едно име, нормално е да има реакция, тъй като на практика няма и избор", допълни Велчев. Той подчерта, че осигурителният институт е тежка и сериозна институция, затова трябва много внимателно да се прецени кой да заеме поста. Аргументите са, че профилът на управителя трябва да е консенсусна и експертна личност. Шефът на НОИ трябва да разчита на подкрепа както от депутатите на ГЕРБ, така и от финансовото и социалното министерство, допълни Велчев.


Засега в състезанието за осигурителния институт остава фаворитът на вицепремиера Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи - Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. . "Следващите номинации трябва да са готови до края на седмицата, защото няма много време", каза Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на. Според него, ако всичко върви по план, НОИ трябва да има нов началник до 25 юли.

Пред "Стандарт" Светлана Ангелова обясни, че при създалата се ситуация е преценила, че е по-добре да се откаже, защото бъдещият управител на НОИ трябва да има пълната подкрепата не само на институциите, но и на депутатите от ГЕРБ. Тя беше категорична, че върху нея не е оказван натиск да се откаже от надпреварата. Пред Борисов и Изпълкома в сряда вечер дамата благодарила за номинацията. Тя обявила, че се оттегля, за да не отслабва работата на социалната комисията в парламента, където е зам.-председател.

Последвайте канала на

Десислава Станева
634 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини