Стефан Воденичаров остава в БАН и при министерски пост

  • 05 февруари 2013 13:03

  • 2107
  • 2
Стефан Воденичаров остава в БАН и при министерски пост
© Булфото

Номинираният за министър на образованието акад. Стефан Воденичаров заяви, че няма да напусне БАН, ако бъде избран за министър.

Уставът на БАН предвижда мандатът на председателя да бъде прекратен предсрочно при невъзможност за изпълняване на задълженията за повече от 4 месеца. Воденичаров очаква утре Народното събрание да гласува кандидатурата му, издигната от премиера Бойко Борисов.

Той отказа да коментира теми, свързани с бъдещия му пост на просветен министър. "Определил съм си 4 неща, които мисля да свърша. Имам идеи, имам предложения, говорил съм с много хора", каза Воденичаров. Той заяви, че няма фаворит за нов председател на Фонд "Научни изследвания". "Смятам, че не е най-доброто решение аз да имам номинация. Когото кажат колегите, ето аз евентуално, ако отида в министерството, ще работя с всички хора, които са там, без да имам някакви претенции към някой. Имам намерение да събера научната общност и да седнем заедно да обсъдим всички тези въпроси", посочи акад. Воденичаров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2107 2

Коментари 2

Добави коментар
Аз

2013.02.05 | 18:42

2
Най-после един умен човек в управлението!
Никой не е.бава закона

2013.02.05 | 14:03

1
Умен.умен колко да е умен? Още не е встъпил а НЕСПАЗВА законите. Четирите месеца по закона на БАН изтичат преди изборите. После за 1месец Цв.Цв ли ще е ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ министър?? Може да ни образова с ПАЛКАТА преди изборите!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини