Манолова към Атанасова: Дайте шанс за живот на болните от ФАП

  • 01 февруари 2013 11:55

  • 1197
  • 2
Манолова към Атанасова: Дайте шанс за живот на болните от ФАП
©

Фамилната амилоидна полиневропатия - болните и близките им постоянно алармират за трудностите, с които се сблъскват, за да си осигурят лечение.

Лекарството не лекува, а забавя последиците от заболяването. Това каза от парламентарната трибуна депутатката от БСП Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Тя отбеляза, че заболяването е семейно и от него страдат около 60 души. Кога ще бъде включено заболяването в наредба 38 на МЗ и кога лекарствата ще бъдат поети от държавата, попита тя здравната министърка Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Този продукт, който се ползва в Европа е одобрен за ползване в България. Определеният бюджет определя това, което Здравната каса ще заплаща, заяви Атанасова. Тя обеща, че ще положи всички усилия болните с диагноза фамилна амилоидна полиневропатия да имат шанс за живот.

В Министерство на здравеопазването е постъпила молба за включване на заболяването в Наредба 38. Съгласно наредбата до 15 февруари министърът следва да публикува на страницата на министерството проекта за наредба за тази година. Европейската комисия миналата година е издала разрешение при извънредни обстоятелства да се ползва един продукт за лечение на това заболяване, като продуктът към онзи момент не е отговарял на изискванията, затова не е в лекарствения списък, каза още Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на каза, че има пълен срив в отношенията на Министерство на здравеопазването и НЗОК с Българския лекарски съюз. „На събора на БЛС ви гласуваха вот на недоверие на вас, на правителството, предприехте наказателна акция срещу БЛС чрез законодателни промени, изключихте БЛС от диалога, променихте цените и обемите”, каза Манолова към министър Атанасова.

Никога не са прекъсвали добрите отношения и диалогът между Министерство на здравеопазването и Българския лекарски съюз (БЛС), за да има нужда от възстановяванезаяви Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Последвайте канала на

1197 2

Коментари 2

Добави коментар
3

2013.02.03 | 11:32

2
Това е толкова противна жена.
???

2013.02.02 | 15:49

1
Dali ne se drusa s neshto mnogo silno

Добави коментар

Водещи новини