Кабинетът отпуска 3,5 млн. лв. за Долината на тракийските царе

  • 29 януари 2013 16:34

  • 1691
  • 1
Кабинетът отпуска 3,5 млн. лв. за Долината на тракийските царе
©

Три милиона и половина лева сме готови да осигурим през тази година от държавния бюджет за инвестиции в Долината на  тракийските царе. Това обяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи в Казанлък на дискусия, организирана в  рамките на кампанията "Чудесата на България".

Един милион лева ще бъдат насочени за археологически проучвания, два милиона за нова инфраструктура и половин милион  за подобряване на водоснабдяването и канализацията в района. Вицепремиерът изрази задоволство от работата на кмета на  Казанлък Галина Стоянова, която успешно се е справила с първите 350 хиляди лева, осигурени за развитие на културния туризъм през миналата година. С тях е финансирано изготвянето на общ устройствен план на Долината на тракийските царе и са извършени проучвания в тракийската гробница в село Бузовград. Съвсем скоро туристическо влакче ще развежда български и чуждестранни  туристи сред откритите тракийските гробници.

Главната цел на кмета на Казанлък е Долината на тракийските царе да бъде сред българските забележителности, включени в  списъка на ЮНЕСКО. В дискусията участваха областният управител на Стара Загора Недялко Недялков, кметове и археолози. В разискванията се включиха и проф. Николай Овчаров и проф. Божидар Димитров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1691 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.30 | 00:28

1
ДОБРЕ ЧЕ СМЕ ВЪВ ОСНОВАТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА,ТОВА МОЖЕ ДА НИ СПАСИ,ИНАЧЕ МАЛЦИНА БЪЛГАРИ ГО ЗНАЯТ!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини