Франсоа Оланд подкрепи Ирина Бокова за втори мандат за ЮНЕСКО

  • 28 януари 2013 20:57

  • 621
  • 0
Франсоа Оланд подкрепи Ирина Бокова за втори мандат за ЮНЕСКО
©

 Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 е подкрепил Ирина Бокова за втори мандат за генерален директор на ЮНЕСКО, съобщи БНТ. Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се срещна с френския президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 в Париж, предаде БНТ. Българският държавен глава е във Франция по повод отбелязването от ЮНЕСКО на Международния ден на Холокоста.

Двамата президенти са обсъдили също, че в близките три-четири години България трябва да очаква значително увеличаване на френските инвестиции в България.

Става въпрос за голям потенциал в икономиката - в газодобива и в развитие на ядрената енергетика на АЕЦ „Козлодуй”.  Срещата между двамата е приключила преди минути.

Двамата президенти са говорили и за атентата в Бургас. Президентът е потвърдил, че България няма да посочи организация или държава, отговорна за атентата, докато няма категорични доказателства за това. 

Последвайте канала на

Novini.bg
621 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини