Ангел Найденов: Като дойдем на власт, ще построим АЕЦ "Белене"

  • 28 януари 2013 07:54

  • 4517
  • 37
Ангел Найденов: Като дойдем на власт, ще построим АЕЦ "Белене"
©

Управляващите са притеснени от резултатите на референдума.

Това заяви в студито на сутрешния блок на БНТ1 Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен от БСП. Той разкри, че кампанията срещу атомната централа е била много злостна. Самият въпрос беше наложен от мнозинството и беше неточен, некоректен и глупав, допълни Найденов. Цялото правителство рови по кашони и се чудеше откъде да намери компромати срещу централата. Беше впрегната държавната машина. Вотът на хората е ясен. Той е срещу Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, убеден беше Найденов. Управляващите от ГЕРБ са най-потърпевши от референдума. Ние спечелихме 60% и доказахме, че българското общество иска да има нова атомна централа. Управляващите не искат да се съобразят с мнението на толкова много българи, но това ще им се върне на парламентарните избори, категоричен беше Найденов. Мога да заявя, че когато спечелим предстоящите парламентарни избори, ние отново ще отворим проекта Белене и може да бъдете сигурни, че построим нова централа, завърши Найденов.

На коренно противоположната позиция беше Доброслав Димитров, депутат от ГЕРБ. Той беше категоричен, че референдума е бил напълно излишен. Похабихме много енергия и пари, без да има смисъл. Хората отказаха да гласуват, защото са против строежа на АЕЦ Белене. Позицията на тези 80% негласували е против и те бойкотираха референдума, допълни Димитров. Вотът на недоверие е към тези, които поискаха референдума-БСП. Ние ще се съобразим с мнението на тези 6 милиона хора, които бяха против строежа в Белене и ще прекратим проекта Белене, разкри той. Нормално е всеки, да се обявява за победител в този референдум. Тезата на ГЕРБ е малко по-различна. Всички загубихме от този референдум. АЕЦ Белене е един компроментиран проект. Знак на равенство между строеж на нова АЕЦ и благоденствие на регионите е глупост. Вместо да заравяме тези 20 млрд. лева в новата АЕЦ, по-добре да ги дадем за инфраструктура и хората в Белене ще бъдат много по-довлни, завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4517 37

Коментари 37

Добави коментар
Петър Дойнов

2013.01.28 | 13:52

1
Тоя "хубавец" Доброслав Димитров защо по -добре не мълчи? Ако народът беше против АЕЦ Белене щеше да отиде и да даде твърдия си глас с "НЕ"! След като не го е направил защо се опитва да изкара победа от загубата си? Само някой чичко на 90 години от някое забутано родопско селце може да му повярва. Не успяха да направят нищо - не успяха, поне да си траят!
DDD

2013.01.29 | 05:02

11
Тикво, мотивацията да се иде до урната за човек, който би казал "Да" е доста по-голяма отколкото на човек, който би казал "НЕ". Ето затова всички, които са за "ДА" се юрнаха, а повечето, които са против си останаха по домовете. Много съм разочарован,че народа е толкова прост и не може да си направи една простата сметка,че АЕЦ Белене е нерентабилен. Гнусните комунисти казват,че щал да се изплати за 20 години. Я раздели 20млрд лева на 20 години и виж на година, и съответно на месец колко трябва да печели...смях в залат, няма такива печалби. За справка, печалбата на АЕЦ Козлодуй за година е 100млн лева. Тоест криво-ляво прави 1млрд за 10г, а 20 за 100г...
Стефан К.

2013.01.29 | 05:02

12
След поредния крах, който претърпяха комундетата (представиха повече подписи, отколкото гласуваха "ЗА"), няма да коментирам удавническите им изказвания. Само да ви попитам: не ви ли е някак гнусен тоя, като му видите физиономията не ви ли се заплитат червата?
ГРИНГО

2013.01.29 | 09:05

13
ГНУСЕН ГЬОНСУРАТ Е -ТЪКМО СИ ПИЕХ КАФЕТО И МИ СЕ ОТЩЯ ВСИЧКО ЕТО ДЕНЯТ МИ Е ВЕЧЕ ПРОВАЛЕН

2013.01.29 | 05:02

10
Те в БСП нямат една приятна физиономия!:)Млади и стари, всичките отблъскват!:)))

2013.01.28 | 15:43

2
.Ако трябваше да има референдум то трябваше да е за да има .ли частни електроразпределителни дружества а не за втора атомна.Колкото и ток да произвеждаме важното е на какви цени ще ни го продават.И сега имало излишък от ток ами как няма да има пуснете го на добри цени за да може населението да си го позволи и няма да има излишък а не за една крушка да плащаш по 40 лв. на месец с ддс-та и зелени енергии и не знам още какви простотии.Ще плащаме за строеж на ядрена централа а някой друг ще прибира печалбата.Където има монопол и той се държи от частен инвеститор,винаги ще има дране.Там се намърдват посредници ,който увеличават крайната цена в пъти.Докато не осъзнаем,че отпадането на посредниците при тока ,парното и водата.винаги ще сме прецакани -ниезл,независимо,кой ще е инвеститор.Те са наше национално богатство,което трябва да е с директно и преобладаващо участие и контрол на държавата.Но комисионните са огромни за определени групи,затова всички партии мълчат по този въпрос.САМО ИНИЦИИРАНИ РЕФЕРЕНДУМИ,С МАСОВО УЧАСТИЕ ЩЕ УНИЩОЖАТ НАЛОЖЕНИТЕ НИ ПИЯВИЦИ
5

2013.01.29 | 05:02

9
толкова много сте се запенили за власт че ще се задушите в тази пяна приличате на жените които немогат да понесат отговор НЕ и в яда си се чудят какви пакости да направят
чочко

2013.01.29 | 05:01

8
ми да го бяхте построили ,когато бяхте на власт!!! Смешник! А и щом са ви такива плановете - за кво правихте референдум и трошихте 20 милиона народна пара! Мръсник си ти Найдене! И Ада ще те застигне!

2013.01.29 | 09:05

14
Ами как защо,направиха референдума нали трябваше да видят колко ще гласуват за тях,това си беше най-скъпото социологочиско проучване и сега ние ще плащаме за тая простотия.
112

2013.01.29 | 05:01

7
С парите от МАНГО ли щи я строиш тази централа бе ГОСПОДИНЕ!!!!!!! та той е само консуматор на пари а не е дал и лев в хазната за данъци!

2013.01.29 | 05:01

6
ТЕ ТАКА СИ ПИШЕТЕ ПО ФОРУМИТЕ. АЗ ЛИЧНО НЕ ПОЗНАВАМ ЧОВЕК ОТ БСП КОЙТО ДА УМЕЕ ДА ЧЕТЕ. НО ПОЗНАВАМ МНОГО ОТ ТЯХ КОИТО ЗНАЯТ ДА БРОЯТ ДО ДЕСЕТ С РЪЦЕ ОТ ОТЗАД С ПРЪСТИ ИЛИ С ЕЛКА.

2013.01.29 | 05:01

5
Тоз пък какъв е?
Сега потрошихте 20 милиона за социологическо проуч

2013.01.29 | 23:18

28
Сега потрошихте 20 милиона за социологическо проучване колко ще гласуват за бесепе, като дойдете на власт ще потрошите 20 милиарда лева за да нахраните мафията! НЕ! Благлодаря, няма да гласувам за ограбването и фалита на България! Гадни комунисти референдума не бил за атомната енергетика, а за преоброяване на краставите прасета!

2013.01.29 | 05:00

4
На комунисти вяра нямаме, лъжите ви нямат граница имахте възможноста 23 години да я построите и не го направихте !!!!! БЕЛЕНЕ е затворена тема вече, никога няма да сте на власт разберете го и го проумейте другари.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини