Политолог: Законът за референдумите беше приет така, като че ли никога няма да има такива

  • 27 януари 2013 21:50

  • 1337
  • 0
Политолог: Законът за референдумите беше приет така, като че ли никога няма да има такива
©

Политологът Татяна Буруджиева коментира пред БНТ, че законът за референдумите е бил приет така, като че ли никога няма да има обществени допитвания, предаде БТА.

Наличието на референдум постави на изпитание този закон. Отделно от всички други резултати, гражданското общество, в лицето на различните неправителствени организации, ще направи огромен пропуск, ако активно не проведат дебата за оправяне на този закон, смята Буруджиева.

Журналистът Петко Георгиев каза, че най-много му харесва големия лозунг на пресконференцията на БСП "За светла България", "защото последният път, когато България беше на тъмно, беше по времето на управлението на БСП, БКП тогава, и шестте реактора на АЕЦ работеха". Според него големият резултат, важната новина от днешния ден са 80-те процента, решили, по думите му, да не подкрепят ядрената енергетика в България.

Политологът Антоний Тодоров заяви, че това е първият истински референдум в независима България, предишните три са плебисцити, които само е трябвало да подпечатат вече взети решения на управляващите. Тодоров призова настоящият референдум да не се омаловажава и се съгласи, че вероятно са необходими поправки в закона. Броят на отишлите да гласуват, въпреки експертността на темата, политологът тълкува като положителен знак за раздвижване на гражданското общество. Негласувалите са крайно различни, коментира Тодоров.

Проф.Михаил Константинов заяви, че иска да напомни на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, че той е приел закона. "И моля като казва, че е калпав, да каже "калпав е законът, който аз приех" - като начало, коментира Константинов.

Последвайте канала на

1337 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини