261 074 души от Плевенско имат право на вот на референдума

  • 26 януари 2013 16:45

  • 762
  • 1
261 074 души от Плевенско имат право на вот на референдума
©

В област Плевен имат право да на вот на утрешния референдум 261 074 гласоподаватели - най-много са в Плевенската община - 129 320 души. Това съобщи за БТА Евгения Миланова-Аршинкова - председател на Районната избирателна комисия /РИК/.

В спокойна обстановка днес протичат последните дейности по подготовката за допитването, уточни тя. В 11-те общини под контрола на членове на РИК получават необходимите материали 382 секционни избирателни комисии.

В Плевен се очаква четири социологически агенции утре да извършват паралелно преброяване, а представители от девет сдружения, неправителствени български и международни организации, да изпратят свои наблюдатели, каза председателят на РИК в града

Последвайте канала на

БТА
762 1

Коментари 1

Добави коментар
andre6ko

2013.01.26 | 18:24

1
Никога НЕ трябва да забравяме, че след Чернобил другарят Тодор Живков забрани песента "Тих Бял Дунав" защото там се пее: "...и кога се там зададе Козлодуийски бряг - БУМ"... Тъп и несъстоятелен референдум, за да могат едни крадци да си оправдаят миналите и бъдещите комисионни. Много по-важни теми, а и належащи, биха били темите за промяна на Конституцията, за изцяло мажоритарен вот, за промени в съдебната система, както и за създаване на условия за насърчаване на бизнеса. Това с Белене е смешка, от която всички политици печелят, защото се изместват важните теми на деня.

Добави коментар

Водещи новини