БСП: Наказателните процедури са доказателство за некадърността на ГЕРБ

  • 24 януари 2013 18:31

  • 880
  • 2
БСП: Наказателните процедури са доказателство за некадърността на ГЕРБ
©

Европейската комисията сезира Съда на Европейския съюз и заради непълното транспониране от страна на България, Естония и Обединеното кралство на правилата на ЕС относно вътрешния енергиен пазар.

В коментар на тази новина Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, депутат от "Коалиция за България" каза пред БНР, че това решение не би трябвало да е изненада, защото е имало срокове за привеждане на законодателството в съответствие, отдавна предупреждаваме за това. "Става въпрос за изграждането на т.нар. "енергийна борса". От началото на мандата ГЕРБ обещаха да го направят. Но всичко беше замразено и спряно. Това, че на България, в един ден, са обявени 5 наказателни процедури, показва некадърност на политическото управление", заяви тя.

Попитана за ВМЗ-Сопот Нинова отново отправи упрек към управляващите и заяви, че те бързат по най-лесния начин да се отърват от хората и проблемите.

Диан Червенкондев, заместник-председател на икономическата комисия и депутат от ГЕРБ, е на мнение, че няма да се плащат глоби. "Процедурата се изпраща в съда на ЕС, има две инстанции. Истината е, че процесът по транспониране е почти завършил. От законодателна гледна точка в тези две директиви законът за енергетиката е напълно приложен. В момента ЕК установява, че има недовършване на подзаконови нормативни актове. Те са извън НС и са в ДКЕВР", каза той в ефира на БНР. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
880 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.02.02 | 08:48

2
Много ви е къса паметта червени свини,при вас не излизахме от наказателните списъци...
kuk

2013.01.25 | 09:42

1
Ей гадна пасмина ,те от бесните първо се учат в ДС на изкусно майсторство на лъжа и след това ги приемат в бкп,пардон бсп. Не сме забравили вашите мандати до сега колко бяха ,че ми се изгубиха вече.Едана АЕЦ не можахте да направите...а само наливахте държавни пари там -по правилно е да се каже пълнихте си сметките.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини